Krisztina Judit (6 éves, Budapest)


Az aprócska Kriszti már iskolás, és nagyon jó eredménnyel fejezte be a két-tannyelvű első osztályt. A kórházi kezelések miatt azonban sok iskolai foglalkozást kellene kihagynia, amit nem szeretne, ezért egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy annak segítségével otthonról is bekapcsolódhasson az egyébként interaktív tanórákba. De ha már laptopot kért, akkor rózsaszínűt szeretett volna, ami illik a kislányos külsőjéhez.

Az ajándékot a Corinthia Hotel Budapest és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. közös péntek délutáni jótékonysági rendezvényén adtuk át a szállodában. Kriszti először kicsit meglepődött, hiszen húsz fiatal lány és fiú állta körül kíváncsian várva, ahogy kibontja a nagy dobozt. A mosolygós tekintetből arra következtettünk, tetszik neki az ajándék. Pár perc múlva már feloldódva mesélte, hogy nagyon szeret főzni, és ha a felnőttek megengedik, akkor ő is szívesen megnézné, milyen ételt készítenek el.

Így hát Szabó Szabolcs Hotel Manager köszöntője után Turák Imre F&B Outlets Manager vezetésével a kis csapat betekinthetett, az ázsiai konyha rejtelmeibe. Itt Yang Zhi Jun chef irányításával a vendégek megtanulták a tavaszi tekercs különleges hajtogatását, a ropogós kacsa elkészítésének fortélyait és a zöldtea fagylalt összeállítása is tartogatott érdekességet.

Kriszti is a főzőcsapatot erősítette, a többiekkel együtt elvégzett minden feladatot, amit a chef adott, zöldséget aprított, tésztát tekert, almát hámozott. Amikor elkészültünk az étellel, akkor pedig az asztalnál ülőknek elmesélte, mi mindent tanul, milyen szakkörökbe jár. A nap végére megismertük őt és azt hiszem, mindenki nagyon örült, hogy közösen segíthettünk ennek a pici lánynak elfeledtetni a nehéz napokat és az ajándékkal támogatni tudjuk a tanulását.




Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a Corinthia Hotel Budapest támogatását,

hiszen összefogásukkal sikerült Kriszti álmát valóra váltani.




Felkai Márta
Budapest, 2015. október 2.

Archívum


Belépés