Gergő (7 éves, Budapest)

Gergő egy igazi kis műszaki zseni, fantasztikus érzéke van a számítógépes játékokhoz. Sokáig gondolkodott mit is kérjen valami olyat a dzsinntől, amivel majd otthon is tud játszani, ha végre nem kell hosszú heteket töltenie a kórházban.
A kisebb, hordozható számítógépes játékok már nem kötik le kellően a kis zsenit, így vett egy nagy lélegzetet és egy komoly, XBox Kinect játékgépet kért a dzsinntől.

Valamennyien tudjuk, hogy a Csodalámpa dzsinnje örök mozgásban van, éjjel-nappal lesi a gyerekek álmait és igyekszik mielőbb valóra váltani azokat.
Így történt ez Gergő esetében is, akinek nem kellett sokat várnia, hogy egy kedves dzsinn, Dr. Tesics György támogatónk meglátogassa őt a Tűzoltó utcai klinikán a megvalósult álommal.
A huncutul ránk mosolygó fiúcska először nagyon meglepődött, mikor tréfásan megjegyeztük, hogy a dzsinn valamiféle box kérésre emlékszik, de nem tudja pontosan, hogy Gergő egy kis matchbox-ot kért-e tőle, vagy valami egészen más kívánsága volt. Nem, nem, én nem kis autót kértem a dzsinntől, hanem egy igazi játékgépet, aminek a neve 360 XBox Kinect - magyarázta a kisfiú kissé megszeppenve.
Amikor Tesics úr elővarázsolta a "súlyos matchboxot" a háta mögül, Gergő megkönnyebbülten felkiáltott: ez az, ezt kértem, pontosan egy ilyen komoly játékgép volt az álmom! Azonnal elkezdődött a doboz "ízekre szedése " és mikor már a gép valamennyi része az asztalon nyugodott, Gergő egyenként és rendkívüli szakértelemmel magyarázta el Tesics úrnak- a jótékony dzsinnek, hogy melyik darab miért olyan értékes, hogy miért kell külön-külön is minden egyes részre nagyon vigyázni.
Természetesen a dobozban játékok is voltak és miután Gergő nagy sportember, nem hiányozhatott a játékok közül a focis játék sem - no meg a matchbox helyett egy igazi versenyautós játék is lapult a csomagban.

/ 4



A meglepetéstől és örömtől folyamatosan csacsogó kisfiú szakszerűen, meggyőzően és választékos kifejezésekkel magyarázta el, hogy a 360 XBox Kinect játékgéppel micsoda sokoldalú szórakozási lehetőség nyílt meg számára, feledtetve vele a sok-sok szurit, a hosszadalmas kezeléseket, a sok-sok kórházi hetet-hónapot.
Gergő hálás szemekkel és hatalmas, férfias kézfogással köszönte meg a dzsinn ajándékát és megígérte, amint hazaér, azonnal beüzemeli a gépet és addig játszik majd, ameddig csak..... anya engedi!
Sajnos a kezelések még nem értek véget Gergő számára, csak rövid időre mehet haza a kisfiú, de reméljük, hogy a további kórházi időszak nehézségeit valamelyest enyhíti az a tudat, hogy a kezelések után otthon várja őt a számítógépes játékok kimeríthetetlen tárháza.
Kicsi Gergő, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömteli órát a számítógépes játékok világában!

Köszönjük a PannErgy Nyrt. és Dr. Tesics György úr támogatását, hisz az ő segítségükkel sikerült valóra váltani Gergő álmát.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2015.április 24.

Archívum


Belépés