Lilien (4 éves, Gyõr)



Lilien mindíg mosolyog, szereti a meséket, rajong a csiri-biri női csecsebecsékért, imád csacsogni -szóval egy igazi kis csajszi, aki ráadásul rajong a lovakért.

Sokat beszélgettünk és "bizalmasan" elárulta nekem, ha majd már soha nem kell szurit kapnia és már nem lesz ovis, akkor ő nagyon-de nagyon szeretne igaziból lovagolni. Addig viszont - tette fel figyelemfelkeltően pici ujjacskáját- megálmodtam egy LEGO Lovastábort amivel játszhatnék és nagyon boldog lennék, ha a dzsinn ide tudna nekem varázsolni egy nagy tábort, sok kicsi lovacskával.
Megígértem a huncutul mosolygó ifjú hölgynek, hogy továbbítom a kérését és a dzsinn, ha nem is lóháton, de biztos elhozza neki az ajándékot csak legyen türelmes, hisz a csodatévőnek nagyon sok dolga van.

A kis Lilien tényleg nagyon türelmes volt, bármikor találkoztunk soha nem kérdezte meg, merre jár a dzsinn, de két nappal ezelőtt mikor meglátott, azonnal elmosolyodott és azt mondta: kaptam egy nagy szurit és képzeld nem is sírtam, megmondod a dzsinnek? Megállapodtunk, hogy ezt az igazi hőstettet elmesélem a dzsinnek, hátha ettől a csodás hírtől felbuzdulva "lóhalálában" tud varázsolni egy hatalmas tábort, benne gyönyörű kis lovacskákkal.

Már nem kellett sokáig várnia a kis hősnőnek. Dr. Tesics György úrral hamarosan megjelentünk a Tűzoltó utcai kórházban Lilien ágya mellett a megvalósult álommal.

A kislány gyönyörű szemei különös fényben tündököltek a csodálkozástól - érezte, hogy valami nagy dolog fog történni. Mikor Tesics úr elővette a hatalmas dobozt, a pici lány hitte-is meg nem is. hogy megvalósult az álma. Aztán hamar magához tért, egyfolytában csacsogott, de amikor a dobozból előkerült a rengeteg zacskó, benne a sok-sok összerakandó apró részecskékkel, Lilien egy kicsit rácsodálkozott az előtte tornyosuló "munkára" - majd hamar megoldotta a "problémát": kihúzott a halomból 3 lovacskát és elkezdte összerakni a többi darabot is, közben pedig egyfolytában azt hajtogatta: elhozta nekem a dzsinn az ajándékot! Hát persze, hogy elhozta, hisz megígérte!





Hiába is mondtunk volna a továbbiakban bármit, Lilien már csak a lovacskákkal volt hajlandó beszélgetni és igaz, hogy még búcsúzóul egy cuppanos puszival ajándékozta meg a "dzsinnt", de aztán már csak az építendő lovastábor elemei tudták lefoglalni. Lilien megígérte, ha kész lesz a mestermű, kapunk egy képet a már "életvitelszerűen működő" lovastáborról. Lehet, hogy ha jók leszünk, akkor még a lovacskák vidám nyerítését is fogjuk hallani?

Drága kicsi Lilien, a Csodalámpa valamennyi dzsinnje kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és sok-sok örömöt a táborozáshoz!



Külön szeretnénk megköszönni Dr. Tesics Györgynek a támogatást, hiszen a kis

Lilien álma az ő segítségével válhatott valóra ilyen gyorsan.








Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.11.06.

Archívum


Belépés