Barnabás (12 éves, Veszprém)



Mikor először beszélgettem Barnabással és meséltem neki a csodalámpáról, a dzsinn varázserejéről, mosolyogva hallgatott végig, hisz ő már igazi "nagyfiú". Csillogóan beszédes szeme elárulta, hogy kétségei vannak a mese igazság tartalmát illetően és alig várta, hogy huncutul próbára tehessen, vajon tényleg tud-e varázsolni a dzsinn? Halkan és nagyon szerényen osztotta meg velem titkát, alig merte elárulni régi álmát - minden vágya egy igazi PSP, hisz a kórházban töltött idő bizony sokszor nagyon nehezen telik, a PSP-n viszont igazi fiús játékokkal múlathatja a sokszor nehéz órákat.

Barnabás hitte is meg nem is, igazán van-e a mesebeli dzsinnek akkora varázsereje, hogy az ő kívánsága is teljesülhet? Múltak a napok, néhány hét is eltelt, időközben többször is találkoztam a kamaszodó fiúcskával a Tűzoltó utcai Klinikán, beszélgettünk is néha, de a fegyelmezett kisfiú soha nem kérdezte, merre jár a dzsinn.

Aztán varázsütésszerűen"megcsörrent a dzsinn mobilja" és Barnabás anyukájával szövetkezve, nagy titokban sikerült becsempésznem a "csodát" a kórházba, ahol Barnabás szerencsére éppen a kezelés végeztével hazafelé készülődött.
A jókedvű, vidáman mosolygó fiút meglátva, gondoltam, kicsit megtréfálom, és bizony hagytam kétséget a felől, hogy most az ő rég megálmodott ajándékát rejtegetem a hátam mögött. Annál nagyobb volt az öröm, mikor kiderült a turpisság.

Barnabás, meglátva a még becsomagolt "álmot", kipirult arccal, kezét ökölbe szorítva, zavarában felkiáltott: szuper, hurrá, ez aztán a PSP !! Aztán megszűnt a boldog gyermek számára külvilág. Hiába beszéltünk hozzá, nem figyelt a környezetére, csak a legújabb kincs, az "áramvonalas," elegáns PSP létezett számára, amelyet pillanatokon belül beüzemelt, majd egy nagyobb, „profi műszaki”-s betegtársával együtt olyan mély szakmai beszélgetésbe merültek a PSP használatának rejtelmeiről, hogy azonnal éreztem, itt már nincs szükség a dzsinnre, hisz a legfőbb feladatát teljesítette, igazi boldogságot varázsolt egy kisfiú arcára. Ennél nagyobb boldogság pedig a Csodalámpa számára sem létezik!

Barnabás, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömteli órát a PSP használatával.




Szeretnénk köszönetet mondani az AAA Klinikák Dent Kft-nek, Dr. Tesics György úrnak,

hisz az ő segítsége is hozzájárult Barnabás álmának megvalósulásához.







Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.május 24.

Archívum


Belépés