Levente (10 éves, Zalaegerszeg)



Levivel a mosdósi kórház gyermekosztályán találkoztunk. Barátságos, kedves kisfiú – mondta róla az orvosa, aki már jól ismeri őt, hiszen Levi ideje nagy részét a kórházban tölti. Amikor bementünk hozzá, épp egy Bakugan-nal játszott, az egyik kedvence. Elmondtuk, kik vagyunk, és hogy azért jöttünk, hogy teljesítsük egy kívánságát. Nagyon izgatott lett, azt mondta, valami olyasmit szeretne, amivel itt a kórházban is tud játszani. Több alkalommal is visszamentünk hozzá, mire megszületett a döntése, így volt lehetőségünk jobban megismerni őt. Kiderült, hogy nagyon jól ért a számítógépekhez, még a nővéreknek is segített felregisztrálni egy közösségi oldalra. A faliújságért is ő a felelős, amit nagy gonddal és odafigyeléssel rendezget. Végül meglett a kívánság: egy X Box játékgépet szeretett volna, és hozzá valami Shrek-es játékot, mert az a kedvenc meséje.

Az ajándékátadását meglepetésnek szántuk, csak az orvosa és a nővérek voltak beavatva. Ebéd után mindenki összegyűlt Levi szobájánál, aki először nem tudta mire vélni a dolgot, de amikor a hátunk mögül előkerült a nagy masnival átkötött csomag, felderült az arca, és azonnal hozzá is látott a kicsomagoláshoz. Mindenki ott volt a szobában, aki a mindennapokban, és most ebben a nagy örömben is osztozott Levivel. Az egész helyiséget valami nagyon meghitt érzés lengte át.

Miután Levivel közösen összeszereltük a játékot, már csak mi, felnőttek beszélgettünk egymással, Levi tekintete a monitorra tapadt. Shrek pedig csak szalad-szaladt Levi keze alatt mindenféle kalandokon keresztül, és hopp, már kész is volt az első pálya. A másik szobából is átjött egy kíváncsi kislány:

- Levi, majd én is játszhatok veled?


Itt már nem volt több dolgunk. Elköszöntünk Levitől, aki még mindig a játékba mélyedve, de nagyon kedvesen megköszönte az ajándékát.

Reméljük, még sok kalandnak néz elébe!




A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.







/ 3




Varga Ákos és Franciskovics Eszter
kívánság-koordinátorok
Mosdós, 2012.04.15.

Archívum


Belépés