Balázs ( 16 éves, Nagymaros )

Hosszas készülődés után végre teljesülhetett Balázs kívánsága, testvérével, Marcsival együtt, elindultunk Barcelonába, hogy a Barca meccsén részt vegyünk. Mivel repülőnk elég korán indult, ezért hajnali negyed négykor már élvezhettük egymás társaságát, és izgatottan szerveztük a következő napok programjait. Balu természetesen már akkor a meccsel volt elfoglalva. Miután repülőnk sikeresen megúszta a „vulkán porát”, megérkeztünk Barcelonába és elfoglaltuk a szállásunkat. Akkor már biztossá vált, hogy a meccs szombaton lesz, ezért a Stadiontúrát és a Barca Múzeumot tartottuk elsődlegesen fontos Programunknak. Fantasztikus élményt nyújtott a Stadiontúra. Felderítettük, hol fogunk másnap ülni, Balu alaposan szemügyre vette a gyepet, minden fűszál a helyén!!!! A serlegek és különböző relikviák után, megtekintettük a parkot és megpihentünk ebédelni. Már nagy volt az izgalom. Esti sétánkon már beszereztük a szükséges arcfestő eszközöket, dudákat, sálakat és a vacsora mellett megbeszéltük másnapi terveinket.


A nagy napon bőséges reggelink elfogyasztása után a Güell Park felé vettük az útirányt. Az élmény fantasztikus volt. A nap sütött és a kasztanyetták ritmusa mindenkire hatással volt. A Sagrada Familia, a La Pedrera, a Casa Batlo és a Casa Amattler megtekintése után, megebédeltünk és visszatértünk a szállodába felkészülni a nagy meccsre. Kis pihenés után magunkhoz vettük a trombitákat, Barca sálainkat és elindultunk! Egyszerűen fantasztikus volt. Az élmény leírhatatlan. Szinte mi voltunk az elsők akik megérkeztünk, kicsit meg is ijedtünk, hogy ilyen kevesen leszünk? Balu már nagyon izgatott volt, sorolta a játékosokat, kit kell figyelni, izgatottan várta vajon lesz-e induló. És elkezdődött, a stadion vibrált, és persze megtelt, mindenki énekelt, Balu izgatottan sorolta kire figyeljünk:


- Ibrahimovics nem lesz annyira jó, de Messi az igen.


Hihetetlen hamar eltelt a a két félidő. Az élmény leírhatatlan ezt át kell élni. Jól drukkoltunk a Barca nyert!!!! Marcsi vehemensen fújta a trombitáját a győzelemre.


- Huuuu szuper volt, és láttad azt a gólt? Ugye Messi milyen ügyes volt? – kérdezte


Balu izgatottan miközben próbáltunk keresni egy olyan metrómegállót, ahol egyáltalán lejutunk a metróhoz.


Kicsit már fáradtan, de lelkesen vágtunk neki a La Ramblanak, hogy a tengerparton végigsétálva megpihenjünk a Parc de la Citadella fái alatt. A Katedrális mellett elhaladva, lesétáltunk a tengerpartra ahol Balu megmártózott a jéghideg vízben és Marcsi is bátran besétált, térdig. Lassan hazatértünk, de kis pihenés után eldöntöttük, hogy a zenélő szökőkutat még megnézzük. Bár a zenélő szökőkút se nem zenélt, se nem „szökött”, és a Torre Agbar sem volt kivilágítva kedvünket ez sem szegte és boldogan és fáradtan tértünk vissza a hotelbe.


A hazaindulás már nagyon nehezen ment. Baluval és Marcsival az elmúlt napok emlékeit elevenítettük fel illetve próbáltunk ébren maradni. A gépünk késett, a kifutón várni kellett, mintha Barcelona sem akart volna egy ilyen lelkes kis csapatot elengedni. Jó volt látni az örömüket és hogy tényleg mekkora dolog volt ez Balunak. Meg persze nekünk is. A viszontlátás reményében búcsúztunk el egymástól, de lélekben még mindig ott vagyunk.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Balázs nevében is Köszönjük!






Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Barcelona,2010.04.23.-26.





/ 4



Archívum


Belépés