Péter ( 8 éves, Biatorbágy )

Peti nagy zenerajongó, kedvenc énekese Michael Jackson, így aztán nem sokáig gondolkodott, hogy mit is kérjen a Csodalámpától.


Mikor felkerestem a Tűzoltó utcai kórházban az éppen kezelésre érkezett kisfiút, legnagyobb csodálkozásomra nem találtam a kis beteget a kórteremben. Izgatottan kérdeztem meg a nővérkét, hogy vajon merre kószál Peti ? Természetesen kedvenc helyén, a Játszóházban akadtam rá, ahol Kati nénivel nagy beszélgetésben voltak, az ügyes kisfiú épp egy puzzle vonatot rakott össze millió kis darabból.
Amint beléptem a Játszóházba, Peti kíváncsi tekintettel nézett rám, majd mikor kiderült, hogy a Csodalámpától érkeztem, sokat sejtetve elmosolyodott, kicsit zárkózott természete ellenére hamar feloldódott és nagy beszélgetésbe kezdtünk. Így tudtam meg, hogy Peti barátjával együtt állandóan csak Michael Jackson számokat hallgatna, hiszen ennél nagyobb öröm nem is létezik a világon - osztotta meg velem titkát nagy komolyan a kis M.J. rajongó.


Ilyen lelkes kis zenerajongót természetesen nem lehet megfosztani a zenehallgatás örömétől, így megkértem Petit, dörzsöljük meg erősen a dzsinnt, hátha elővarázsol valami érdekeset a táskámból. Mikorra jó piros lett már a tenyerünk a sok dörzsöléstől, valami elkezdett "mozogni" a táskámban, belenéztünk és lám-lám, több kis csomag ágaskodott kifelé, majd egymás után előkerültek a CD-k, Michael Jackson szinte valamennyi felvételével, no meg ráadásként még egy M.Jackson DVD is előbukkant.
Peti arca hirtelen kipirult, elmosolyodott és izgalomtól picit remegő kézzel úgy szorította magához kedvenc énekese felvételeit, mintha csak magát Michael Jackson-t ölelte volna át. A kis rajongó azonnal megbeszélte anyával, hogy apát értesítsék hozza be a CD és DVD lejátszót, hiszen mihamarabb szeretné hallgatni "élőben" is kedvencét.


Kívánjuk Neked drága kis Peti, hogy ennek a valóban nagyszerű énekesnek a dalai mielőbb feledtessék el veled a szerencsére már nagyrészt mögötted álló nehéz időszakot, a zene varázsa varázsoljon el Téged is és szerezzen Neked sok-sok önfeledt, örömteli órát .


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dr. Tesics György úrnak, akinek áldozatkész segítsége, támogatása nélkül Petinek még sokáig kellett volna várnia arra, hogy kedvenc énekese hangját akkor hallgathassa, amikor csak akarja.



A kívánság Dr.Tesics György és azAAA Klinikák Dent Kft. támogatásával teljesült.Köszönjük!





Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2010.március 30.

Archívum


Belépés