Donát ( 16 éves, Nagybajom )

A 2010. március 20-i hétvégén Donát kívánsága végre valóra válhatott, és részt vett élőben egy Dortmund focimeccsen Németországban.


Pénteken repülővel utaztunk Budapestről egyenesen Dortmundba. Szép időnk volt, így remek kilátásban volt részünk a magasból. A városba érkezve sétára indultunk. A csapat igen erős helyi szurkolói bázissal rendelkezik, így nem lepődtünk meg, hogy sok boltban lehetett dortmundos tárgyakat kapni. Mire a szállodába értünk, addigra Donát is begyűjtött egy igazi sárga-fekete Dortmund szurkolói sálat. Később pizzázni indultunk, mint kiderült ez Donát kedvenc étele, így egy hangulatos olasz pizzázót kerestünk. Korán pihenni tértünk, az utazás mindenkit kifárasztott, és erőt kellett gyűjtsünk a másnapra.
A nagy napra.


Szombaton reggeli után elindultunk várost nézni. Bár néha szemerkélt az eső, ez egyáltalán nem tántorított minket vissza. Felfedeztük a belvárost, sétáltunk a hangulatos kis utcákban, közben sok szurkolót láttunk és megannyi kirakatot dortmundos relikviákkal. Éhségünket gyros-szal csillapítottuk, mondanom sem kell, hogy a többi vendég is mind szurkoló volt. Szinte az egész város lázasan készült az esti meccsre.
Mielőtt a stadionba indultunk volna, egy kedves kötelességemnek tettem eleget, ugyanis a Csodalámpa a Wünsch Dir Was eV. német alapítványtól ("Kívánj valamit"; mely szintén kívánságteljesítéssel foglalkozik és németországi kívánságteljesítésben már korábban is segítségünkre volt) nem csak 3 jegyet kapott, hanem egy Dortmund mezt is küldtek, amit a játékosok maguk írtak alá. Donát természetesen nagyon meglepődött az ajándék láttám, és büszkén húzta fel a pólót, hogy abban jöjjön a mérkőzésre.
A stadion előtt már hosszú sorok álltak, mégis viszonylag hamar bejutottunk, és elfoglalhattuk helyünket az északi tribünön, a kapu mögött kissé jobbra. Óriási volt a hangulat Németország legnagyobb stadionjában, ráadásul teltház volt, 80.100 néző követte élőben a meccset. A Bundesliga élmezőnyébe tartozó Dortmund az eggyel előtte álló Bayer Leverkusent látta vendégül, így izgalmas estének néztünk elébe. Már az első félidőben is láthattunk izgalmas helyzeteket, de találat nem született. Nem így a második játékrészben, amikor az előttünk lévő kaput ostromolta a Dortmund. A (Hajnal Tamással játszó) csapat a szünetben megtáltosodott, és háromszor is eredményes volt.
A szurkolói ováció és a győzelem mámora teszik emlékezetessé ezt az estét Donát számára.


Vasárnap a pihenéssel töltött délelőtt után megebédeltünk a városban, majd a reptér felé vettük utunkat.
Hazafelé többször felidéztük a meccs emlékezetes pillanatait, és bátran állíthatjuk, hogy egy fergeteges és felejthetetlen élményben volt részünk.



Szabó Máté
kívánság-koordinátor
Dortmund, 2010. 03. 20.

A kívánsgot a CIB Bank Zrt. és a Wünsch Dir Was eV. támogatásával teljesítettük. Donát nevében is köszönjük.


Archívum


Belépés