Klaudia (16 éves, Zalaapáti)

Klaudia legnagyobb vágya az volt, hogy tanulhasson.

Amikor meghallottuk a kívánságot, hosszú percekig azt hittük, rosszul hallottunk, azonban Klaudia csillogó szeme és várakozással teli nézése elárulta, hogy tényleg ez a legfőbb vágya.

A nagylány betegsége miatt nem mehet közösségbe, csak otthon tanulhat.
Eddig az internet segítségével tanult, azonban ő arra vágyott, hogy rendszeresen vizsgázhasson, bebizonyíthassa, hogy lesz ami lesz, ő leérettségizik.
Szüleivel együtt azt is kitalálta, hogy emelt szinten számítástechnikát is tanul, mert ez különösen érdekli, sőt hosszútávon ez még hivatásnak is megfelelő lehet számára.

Zalaapáti környékén kevés gimnázium van, mi a hévízi Polgármesteri Hivatal Oktatási osztályának a vezetőjével, Szántó úrral megkerestük a hévízi Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettesét, Nagy Boldizsár urat és segítséget kértünk.
Nagy úr nagyon segítőkész volt, a találkozó utáni második napon már vissza is hívott minket és elmesélte, hogy a tanári kar nagy része vállalta, hogy rendszeresen meglátogatja és tanítja Klaudiát.

Zárószóként idézni szeretnénk Klaudia e-mailjét:

Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni, hogy teljesítették azt a kívánságomat, hogy valóra vált az az álmom, hogy rendszeres tanári segítséget kapjak a tovább tanulásomhoz, mivel betegségem miatt közösségbe nem mehetek, számomra ez óríási lehetőség.
Köszönet alapítványnak és az összes önkénteseinek, hogy kaptam egy új lehetőséget a tovább tanuláshoz.

Köszönettel: Klaudia és családja


Köszönjük a segítséget a hévízi Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola igazgatójának és tanárainak, valamint a Neo Interactive Kft-nek, akik huzamosabb időn keresztül finanszírozzák az oktatást.

Patzauer Éva
ügyvezető

Archívum


Belépés