Bence (10 éves, Nagykanizsa)

Bence nagyon hosszú ideje már a kórházban volt. Állapota nem engedte, hogy ha csak egy kis időre is, de hazaengedjük. Apukája és testvérei a nagy távolság ellenére is minden hétvégén meglátogatták, hétközben pedig az anyukája gondoskodott róla nagyon nagy szeretettel és türelemmel.
Ennek ellenére egyre reménytelenné, apatikusabbá vált Bence.

Minden erőnkkel azon voltunk, hogy ebből visszahozzuk. Gyakran kérdezgettem, hogy ha volna egy nagy kívánsága a hazamenésen kívül, mi lenne az?
Meséltem neki a Csodalámpáról, de úgy ez nem nagyon érdekelte. Nem kért semmit és teljesen befelé fordult.

Aztán egyszer csak megtört a jég. Kettesben voltunk a szobában és úgy tűnt, hogy nem is nagyon figyel rám. Egyszercsak megszólalt:

- Tudom már! Egy csocsóasztalt szeretnék otthonra!

Kicsit meglepődtem az addig hallgatag gyermeken, de nagyon örültem.
Elmesélte azt is,hogy az ő családja nagyon szeret csocsózni és néhányszor az apukája a munkahelyéről kölcsön kapott egy ilyen játékot.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor mehet haza egyáltalán. Közben egyre jobban lett és már kis időt otthon is tölthetett. Aztán "meglepetésszerűen" felajánlottak egy csocsóasztalt az Alapítványnak...
Bence éppen hosszabb időre otthon lehetett, amikor az ajándék megérkezett.

/ 3



Érkezésünkkor - december 9-én - az addig fekvő gyermek, pillanatok alatt felsietett az emeletre, ahol a csocsóasztal állt ... az egyébként gyenge, nehezen mozgó Bence...
A család többi tagja és mi is csak siettünk utána. Mire felértem már mindenki a helyén volt és indult a nagy meccs. A golyó csak úgy repkedett. Anya és mi voltunk a szurkolók, néha,pedig labdaszedők.
Ott és akkor felhőtlen volt a családi boldogság. Nagy hangzavar és fel-fel törő kacagások kísérték a játékot.
Elmesélték, hogy másnap, vasárnap a nagyszülők jönnek, aztán majd valamelyik nap a barátok, osztálytársak egy nagy meccsre. Persze, ha Bence állapota engedi.
És engedi, mert hétfőn (10-én)jött kontroll vizsgálatra és meglepetésünkre nem romlott, hanem javult a vérvizsgálat eredménye.

Reméljük, hogy ez sokáig így is marad és egyre többet használhatja az ajándékát az otthonában. Hálás köszönet a felajánlónak és a Csodalámpának,hogy sikerült egy kisgyermek vágyát teljesíteni és talán ez által egészségi állapotán javítani.

Mielőbbi gyógyulást és sok sok felhőtlen játékot kívánunk Bencének!

Bezdánné Végh Tünde
kívánság koordinátor
Pécs,2007.12.12


Ezt a kívánságot is a segítségével teljesítettük. Bence nevében is köszönjük!

Archívum


Belépés