ATTILA DOMINIK (16, NYÍREGYHÁZA-OROS)

Attila a 16 éves fiú, 2022 novemberében nehéz operáción esett át, azt kívánta a Csodalámpától, hogy el tudjon menni Monzába, a Forma 1-re.

Már rögtön az utazás elején Attila el volt kápráztatva, mivel a többi utas felszállása előtt a Wizz Air személyzete körbemutatta neki kívülről - belülről a repülőt. Beülhetett a pilótafülkébe is és feltehette az összes kérdéseit a pilótáknak, amíg a többi utas el nem foglalta a repülőn a helyét. Még ajándékcsomagot is kapott a Wizz Air csapatától Attila, aminek nagyon őrült.

Miután megérkeztünk péntek reggel Milánóba, és elfoglaltuk a szobáinkat a szállodában, rögtön nekivetettük magunkat, és elindultunk Monzába a Forma 1 helyszínére.Ott azután Attiláról nem lehetett levakarni a füléig érő mosolyát. Pénteken szabadedzés volt, Attila nagy izgalommal kísérte végig a Forma 3, Forma 2 és Forma 1-es edzésköröket. Szuper helyünk volt a három napra a pályánál, pont a célegyenes előtt ültünk egy fedett lelátón, és még az utolsó kanyart is tökéletesen beláttuk.

/ 10




Szombati nap nagy részét városnézéssel töltöttük, mivel Attila még nem járt Milánóban, és meg szerette volna nézni. Felmásztunk a Milánói dóm tetejére, megnéztük a Galleria Vittorio Emanuele II bevásárlóközpontot, átsétáltunk Milánó hangulatos utcáin és kikötöttünk a Sforzescoi kastélynál. Közben ebédeltünk egy jót és Milánó egyik legjobb fagylaltozójában is jártunk.

Végül eljött a 3. nap legizgalmasabb napja, a futam napja vasárnap. Korán felkeltünk és már reggel 8:30-kor a Forma 1 pályán voltunk . Megnéztük a Forma 3 futamot, majd átsétáltunk a Fanszone-ba, ahol régi Forma 1-es autókat láthattunk és különböző játékokat próbálhatott ki Attila. Ezután megnéztük a Forma 2-es futamot, majd a Forma 1 versenyzői felvonultak a nézőknek.

Pontban 15 órakor pedig elrajtoltak a versenyzők, és nagy izgalommal néztük, ahogyan elszáguldanak előttünk.

Igaz, Attila a Mercedesnek szurkolt, ezen belül is Hamiltonnak, aki most nem teljesített olyan jól a futamon, mégis Attila nagyon élvezte a verseny minden percét. Miután vége lett a futamnak, a szervezők megnyitották a nézők előtt a pályát, így mi is le tudtunk menni a rajtvonalhoz és karnyújtásnyira voltunk a lelátótól, ahol a díjátadó volt. Mi is a tömeggel együtt ünnepeltük az első három helyezettet. Az esemény után még volt alkalmunk átsétálni a régi Forma 1-es pályára, ami arról volt híres, hogy a pálya egy része meg volt dőlve, amin Attila le is csúszott.

A csodálatos utunkat pedig egy vacsorával zártuk, ahol jóízűen átbeszéltük a hétvége történéseit.

Szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, az Ibis Milano Ca Granda Hotelnek, a Nu Skin Eastern Europe Kft.-nek, a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, az ibis Styles Budapest Airport-nak, magántámogatóinknak, köztük Évának, hogy ekkora örömet szerezhettünk Attilának.



Gergely Anna
kívánság-koordinátor
Monza, 2023. 09.03.

Archívum


Belépés