Milán (3 éves, Székesfehérvár)


Október végén az utolsó olyan hétvége közeledett, amikor még jó időt jósoltak az előrejelzések. Szabadtéri programokhoz kiváló lehetőség. Péntek délután volt. Milán pont egy kezelésről érkezett haza. Nem igazán akart kimozdulni a házból még akkor sem, amikor megérkeztünk Sáhó Dániellel, a Process Solutions képviselőjével.

Éppen azon tanakodtunk, hogyan kellene kicsalogatni, hiszen nem tudott érkezésünk okáról. Ekkor egy kíváncsi kis kobak jelent meg a ház sarkánál. Azonnal elé siettünk és az ilyenkor jól működő varázsmondatokat és leleményes kérdéseket vetettük be. Az érdeklődését sikerült felkelteni. Elindultunk az autó felé, ahol a csomagtartóban egy valóságos „szörnyeteg” várta a kis harcost. Egy igaz Ford Ranger elektromos brutális fenevad, melyet Milán álmodott meg magának. De ebből mit sem sejtett a kislegény. Megkapta a szállító kombi kulcsát. Egy rövid gyorstalpaló során elsajátította a csomagtartó felnyitásának folyamatát és megnyomta a szükséges gombokat. A csomagtér ajtaja lassan elindult felfelé.

Milán a kerítés tetején ülve figyelte mi történik. Amikor meglátta és tudatosult benn mi van ott, az leírhatatlan volt. Talán még a fotók sem adják vissza igazán azt, ami az arcára volt írva. A szemem könnybe lábadt, mint ilyenkor mindig. Velem ellentétben Milánnak olyan széles és letörölhetetlen mosoly volt az arcán, ami belém égett örökre. Azonnal használatba vette az új autóját. Körültekintően ellenőrizte a csomagtartót, motorháztetőt, médiaeszközöket. Ezután beszállt, és kezdődött a kaland.

Kishúga is vele tartott, amit azért fontos megjegyezni, hiszen Milán teljesen saját gondolattól vezérelve kért olyan autót, ami kétszemélyes. Pontosan azért, hogy Noncsit mindenhová magával vihesse, ugyanis gyakran hiányzik neki. Nagy szív egy ilyen apró emberkében.

Csodálatos délután volt nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk felnőtteknek is!




Köszönjük a Csodabogár Process Solutions Csapatának, hogy jótékonysági futásukkal ismét valóra váltották egy kisgyermek álmát! Hálásak vagyunk, hogy a csapat képviseletében Sáhó Dániel segített a szállításban és részt vett az ajándékozáson!


Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2019.10.25.

Archívum


Belépés