VERONIKA (12, BUDAPEST)

A Csodalámpások által feltett látszólag egyszerű kérdésre, hogy mit szeretnél kívánni, tudjuk, nem egyszerű a válasz, ha csak „egyet” lehet kérni.

Veronikának is törnie kellett kicsit a fejét, ki vagy mi is legyen az "egy" kívánság. Persze, a gondolkozás nem tartott sokáig, példaképével és kedvencével, Ed Sheerannal szeretett volna találkozni.

Mivel Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr igen jól ismeri alapítványunk küldetését, már több szebbnél szebb álom megvalósításában segített, az ő és kollégái segítségét kértük az kívánság megvalósításához. Jó pár hétig izgultunk, szervezkedtünk, vártuk a jó hírt, hogy menni fog.

Veronika súlyos betegsége előtt aktívan tornázott és táncolt, nem is akármilyen szinten. Már akkor is imádta Ed zenéit, betegsége alatt is sokat hallgatta a dalokat. Sok számot fejből fúj, erről alkalmam volt meggyőződni, amikor a koncerten mellette ültem.

A találkozóra nagyon készült, jó előre összeszedte kérdéseit, amiket Ednek tesz fel, angolul tanult, hogy beszélgetni tudjon vele.

Az augusztus 7-i koncert előtt, a Szigeten került sor a találkozóra. Hogy ki izgult jobban, ő vagy én, nem is tudom. Roni kérdésekkel készült, és még a Szigeten is órákon keresztül gyakorolt angolul, hogy minden flottul menjen. Én csak azért aggódtam, hogy legyen ideje feltenni a kérdéseket. Mondanom sem kell fantasztikus magabiztossággal beszélgetett a zenésszel, aki nagy szeretettel fogadta őt.

Veronika egy kék karkötőt is készített és adott ajándékba, amit Ed azonnal felvett, sőt utóbb láttuk, hogy a koncert alatt is a csuklóján volt. Számomra a legmeghatóbb pillanat nem is akkor volt, amikor közös képet készítettek vagy átölelték egymást, hanem az, amikor Roni a következő szavakkal búcsúzott kedvencétől:

„Számomra életre szóló élmény volt találkozni Veled, erre mindig emlékezni fogok. Remélem, Neked is és ugye Te is emlékezni fogsz rám?”

A válasz egy újabb ölelés és szívből jövő mosoly volt.

/ 5





Hiszem, hogy ez a hihetetlen élmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Roni mielőbb meggyógyuljon.

Hálásan köszönöm, hogy részese lehettem egy újabb Csodalámpás csodának és megismerhettelek Téged, Roni. Mielőbbi teljes gyógyulást!

Roni nevében is köszönjük a támogatást Ed Sheeran úrnak és menedzserének, Őexc. Iain Lindsay úrnak, Nagy–Britannia nagykövetének, a Brit Nagykövetség munkatársainak és természetesen a Sziget menedzsmentjének, tovább magántámogatóinknak, akik nélkül ez az álom nem válhatott volna valóra.


Patzauer Éva
kívánság -koordinátor
Budapest, 2019. augusztus 7.

Archívum


Belépés