Máté (5 éves, Csomád)


Máténak mostanában nagyon sok időt kell a kórházban töltenie a kezelések miatt, melyeket hősiesen tűr. Édesanyja mindig vele van, a hosszú órákat pedig csakis játékkal lehet kitölteni, így az ágyon sorakoznak egymás mellett a kisautók. Csakhogy azokat az ágyból nem lehet a földön mozgatni, így Máté a Csodalámpától egy hatalmas távirányítós autót kért, melyen elférnek a kisebb kocsik és a szobában lehet ide-oda irányítani.

Máté már napokkal az átadás előtt izgatottan kérdezgette édesanyját, mikor jön a csodalámpás néni? Így, amikor beléptem az ajándékkal, láttam, nagyon örült, hogy végre eljött ez a pillanat.

Kicsomagoltuk az autót és azonnal elindult a játék: mi felnőttek felpakoltuk a kisautókat a szállítóra és indulhatott a szék- és asztallábak kerülgetése, falnak ütközés és előre tovább. Bár Máté az elején még megilletődve fogadott, a játék hevében már mesélgette, melyik autó, miért a kedvence és éppen hova szállítja őket a nagy kocsi. Még egy kicsit játszottunk közösen, de láttuk, Máté, ha lehetne, már egyedül merülne el az autók világába, így mielőbbi gyógyulást kívánva elbúcsúztunk.


Köszönjük a Fertő-tó futáson résztvevő, jótékony Csodabogárként regisztrált MIX TEAM tagjainak, hogy a sportolásuk kapcsán összegyűlt adományukból megvalósíthattuk Máté álmát.

Köszönjük a Nők Lapja szerkesztőjének és munkatársainak, hogy megörökítették a kívánságteljesítést:


[IMAGE:https://www.csodalampa.hu/Content/images/Nok_Lapja_20171031.PNG]

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
Budapest, 2017. október 3.

Archívum


Belépés