Zoltán Kristóf (10, Budapest)

2017.május 12-én reggel találkozott kis csodalámpás csapatunk , a 12 éves Kíra, a 10 éves Robi, a 11 éves Zoli és a 17 éves Gergő a repülőtéren, hogy elinduljon Párizsba az Euro Disney-be felfedezni a mesék világát .

Már a repülőút is nagy élmény volt azoknak a gyerekeknek , akik először utaztak így. Utána átszálltunk a 320 km-es sebességgel közlekedő TGV- re , ami 10 perc alatt repített bennünket Disneylandbe . A Sequoia Hotel hangulata, a kedves fogadtatás és vendéglátás, a gyerekeknek szervezett programjai szintén hozzájárultak társaságunk jókedvéhez. Naponta több alkalommal a szállodába látogatott Mickey egér , Goofy és a többi mesefigura, akikkel közös fotó készülhetett. Az utazás fáradalmait kipihenve az eső ellenére elindultunk a parkba , de a csodák felfedezése csak a további 2 napon történt, amikor a napsütéses időjárás is kedvezett a szabadtéri programoknak. A park szépsége, látványosságai felnőttet , gyereket egyaránt elvarázsoltak. A gyerekek reggeltől késő estig szórakoztak a csodák és mesék világában, kipróbálva a különböző attrakciókat. Utaztak kisvonaton , lövöldöztek űrlényekre ,vezettek Cadillacet, csónakban ülve megismerkedhettek sokszínű világunk lakóival és kultúrájával ,amit népviseletbe öltözött , éneklő , táncoló babák jelenítettek meg. Robi legnagyobb élménye az volt, amikor Darth Vader személyesen utasította a Birodalom hűséges szolgálatára. Kíra természetesen a mesebeli hercegnők világát , Csipkerózsika kastélyát kedvelte jobban. A csúcspontot a délutáni felvonulás jelentette, amikor a Walt Disney–filmek hősei , hercegek , királylányok , tündérek, kalózok, állatfigurák vonultak fel káprázatos jelmezekben , mesés járműveken , hintókon, sárkányon lovagolva, léghajón vagy kalózhajón ismert filmzenékre táncolva , énekelve. Este tűzijáték zárta a napot. Szerencsére vasárnap reggeli után délután 4-ig még a parkban szórakozhatott a kis csapat, hiszen a repülőgép csak este indult vissza.

Fáradtan , de csodálatos élményekkel gazdagabban jöttünk haza a mesék birodalmából, ahol a világ minden tájáról érkezett látogatók, gyerekek ,fiatalok és idősek együtt , egy „közös nyelvet beszélve”, a csodák és mesék nyelvét , vidáman és boldogan tölthetik el a szabadidejüket.

/ 4




Köszönjük a Bisnode Magyarország, az Euro Disney Associes S.C.A. és Peter Freed úr szíves támogatását, hogy lehetővé tették Kíra, Robi, Zoli és Gergő kívánságának teljesülését, felejthetetlen élményekhez juttatva őket!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!



Reguliné Gyura Magdolna és Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2017-05-14.

Archívum


Belépés