Sarolta (14 éves, Nagykovácsi)

Saci nyolc éve zongorázik. Egy közelmúltbeli koncertélmény hatására úgy gondolta, hogy ideje hangszert váltania, meg kellene tanulni gitározni is...
Egy felvételen látta Steve Vai-t játszani és hát az ő gitárja nagyon megtetszett… egy „JEM Junior WH Steve Vai” gitárt kért a Csodalámpától.

No, ez azért nem volt ilyen egyszerű, mert épp egy darab sem volt ebből az országban. Valahol Indonézia és Németország között utazott egy szállítmány.
A Mezzoforte Hangszeráruház vezetőjével forró dróton tartottuk a kapcsolatot, annál is inkább mert Sacit bármelyik pillanatban behívhatták egy igen komoly műtétre…

Sarolta szüleivel egyeztetve napsütéses vasárnap kora délután érkeztünk a nagylányhoz a Budapesti Amerikai Nemzetköz Iskola tanárával, Ben O’Brian úrral és fiával, aki az iskola diákjait képviselte.

Saci semmit sem sejtett, szüleivel megbeszéltük, hogy nem mondunk neki semmit, szerettük volna, hogy még nagyobb legyen meglepetése.

A meglepetés fényesen sikerült: amikor édesapja hívására megjelent, fogalma sem volt mi ez a dobozokkal felszerelt „tömeg” az előtérben.

Persze ezután már nem lehetett sokáig tartani a titkot, nem is akartuk: együttes erővel kicsomagoltuk előbb az erősítőt, azután a gitárt is.
Hát nem semmi… ahogyan kinéz, ahogyan szól… mert persze nyomban összekapcsoltuk az erősítővel és egy rövid bemutató után (melyik kapcsoló mire szolgál, mit tud a vibrato kar és hasonlók) Saci bemutatta az első néhány gitáróráján tanultakat.
Csak így tovább!

Sok mindent írhatnánk még, de Saci csodás mosolya mindennél többet mond:

/ 3



Ben O’Brian tanár úr meghívására megígérte, hogy amint egészségi állapota engedi, eljön az ugyancsak Nagykovácsiban található amerikai iskolába, hogy megmutassa a diákoknak, meddig jutott tanulmányaival, hiszen a gitárt a diákok és tanáraik támogatásával sikerült beszereznünk.

Reméljük, hogy a szépséges hangszer is hozzájárul majd a gyors gyógyuláshoz.

Sarolta nevében is köszönjük az AISB diákjainak, hogy színházi fellépésükkel és adománygyűjtésükkel segítették Sarolta vágyának teljesítését és köszönjük a Mezzoforte Hangszeráruház vezetőjének, Csámpai Károly úrnak is a támogatást, mellyel hozzájárult Saci öröméhez.



Patzauer Éva és Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2016. február 7.

Archívum


Belépés