Petra (15 éves, Deszk)

Petra és Noémi régi vágya teljesült, amikor 2015. április 22-én a kora reggeli órákban találkoztunk a repülőtéren, hogy elinduljunk felfedezni Párizs szépségeit.

Már az első pillanatban látszott, hogy jó csapatot fogunk alkotni, amit az együtt töltött négy, élményekben gazdag nap teljesen igazolt. A repülőút is nagy és új élmény volt a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A kellemes repülés után a Charles De Gaulle repülőtér nyüzsgő forgataga meglepte a kis társaságot.
Az elegáns Hilton la Défense szállodába megérkezve tovább folytatódtak az izgalmas és felejthetetlen élmények. A szállodai szobákba belépve tapasztalhattuk azt a különleges figyelmet és szeretetet, amivel a hotel vezetősége és munkatársai fogadtak bennünket.
A szobákat színes lufikkal díszítették fel és minden nap sütemény, üdítő és ajándék várta a gyerekeket. Az utazás fáradalmait kipihenve elindultunk felfedezni a La Défense negyed látnivalóit, a 100 méter magas Grande Arche-ot, Európa legnagyobb üzleti negyedének üveg-acél felhőkarcolóit és a házak közepén végighúzódó csodálatos sétányt.

/ 3




A második nap Párizs belvárosába indultunk, hogy a történelmi nevezetességekkel ismerkedjünk meg. Különleges élmény volt a gyerekek számára az eligazodás a ”föld alatti” Párizs világában, azaz kiigazodni a 14 metró és 5 RER vonal szerteágazó hálójában.
Délelőtt a Notre – Dame-ot, a Sainte Chapelle-t néztük meg, sétáltunk a Szajna parton, délután felmásztunk a Sacré Coeurhöz, ahol a bazilika megtekintése után a város látképében gyönyörködtünk.

A harmadik nap kiemelkedő eseménye a sétahajókázás volt a Szajnán, amely során érintettük a Belváros legfontosabb látnivalóit. (Notre-Dame ,Musée d’ Orsay, Petit Palais, Grand Palais)
Ezután lifttel felmentünk az Eiffel-Toronyba, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Párizsra. A negyedik nap megnéztük a Louvre-t, sétáltunk a Tuileriák kertjében, a Concorde téren, a Champ's-Elysées-n egészen a Diadalívig, ahol az Étoile téren vettünk búcsút a csodálatos francia fővárostól, majd késő este a sok szép és felejthetetlen élménnyel gazdagodva hazarepültünk.

Hálásan köszönjük a támogatóknak, hogy lehetővé tették ,hogy valóra váljon Petra és Noémi álma.

Köszönjük, hogy a párizsi Hilton La Défense szállást biztosított számunkra,köszönjük a Hilton Budapest City támogatását, akik nélkül ez a fanatasztikus utazás nem jöhetett volna létre, és köszönjük magántámogatóink segítségét!




Batári Éva és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2015.04.22-25.

Archívum


Belépés