Mátyás (7 éves, Isaszeg)

Már az első beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy Matyi nagyon szereti a könyveket, aztán később tudatosult bennem, hogy nem csak szereti, hanem szorgalmasan olvassa is a könyveket - elsősorban az autós könyvek nagy rajongója.

Elmesélte, hogy a kedvenc autója a Ferrari és egyszer a TV-ben látott egy hirdetést, amiben egy olyan hatalmas Ferrari könyvet mutattak, amit ő nagyon -nagyon szeretne megkapni, de olyan sokba kerül, hogy bizony a malacperselyben még évekig kéne gyűjtenie a pénzt, amíg egy ilyen gyönyörű könyvet meg tudna vásárolni. Végül, a "témát lezárva", kedvesen mosolyogva annyit mondott:

- Na, ezt a hatalmas Ferrari könyvet szeretném megkapni a dzsinntől.

Mi sem egyszerűbb - gondolta naívan a dzsinn!

Nagy volt a csalódás, mikor hosszú keresgélés után kiderült, ezt a csoda könyvet már bizony nem lehet kapni. A dzsinn kimerülten, búslakodva ült a könyvesbolt lépcsőjén, de hopp - mint ahogy a mesében az lenni szokott - arra járt egy Jó Tündér és mikor megtudta mi a dzsinn nagy bánata, ennyit mondott: sose búsulj, megszerzem én ezt a könyvet "életem árán is"!
Bizony így is lett és a Jó Tündér, azaz Balogh Ákos úr, a Libri Kiadó társtulajdonosa hamarosan nagy boldogan jelezte, hogy máris teljesülhet Matyi kívánsága - és az óriás Ferrari könyv mellé egy másik fantasztikusan izgalmas Ferrari "kézikönyvet " is varázsolt, amely telis-tele volt Ferrari csodákkal.
Nagy volt a dzsinn boldogsága, hisz tudta, hogy ezek a gyönyörű könyvek egy igazi kis "szakember" kezébe fognak kerülni.

Aztán eltelt néhány nap és kiderült, hogy a titkok tárháza még nem merült ki, Matyira a könyveken kívül még sok-sok titkos meglepetés vár, természetesen minden meglepi a Ferrari "körül forgott".

Matyi szüleivel szövetkezve, a kisfiút a Budapesti Ferrari Képviselet és Szervíz elé csaltuk. A gyerek édesapjával érkezett és mikor meglátta a bejárat fölött a Ferrari feliratot, a bejáratnál pedig két kedves, mosolygós ember várta, akkor már sejtette, hogy valami igazi meglepetés várja az ajtón belül.

Alessandro Lippi és Kis Zsuzsa, a Ferrari Budapest hivatalos képviselői olyan szeretettel fogadták a kisfiút már a bejáratnál, hogy a gyerek minden izgalma elmúlt és belépve az ajtón, már szinte bennfentesként vette az irányt egy "szerény", piros Ferrari felé, simogatta, nézegette és mikor megtudta, hogy beülhet a "csodába", nem hitt a fülének. Az igazi csoda azonban csak ezután következett, mikor Matyi beindíthatta a motort is - természetesen egy kedves munkatárs segítségével. Azt a mindenit, micsoda hangja volt! Valamennyien a Forma 1 pályán éreztük magunkat!

/ 6



Matyi picit fájó szívvel szállt ki a kocsiból, de hamarosan rájött, hogy még számtalan csoda várja: a szervizben már komoly szakemberként tekintette meg egy "kifektetett" Ferrari belsejét, motorházát, de láthatott még sok álomautót... és még mindig nem volt vége a meglepetéseknek: Alessandro és Zsuzsa jóvoltából olyan megtiszteltetésben volt része, hogy elsőként ülhetett be abba az áramvonalas Ferrariba, amelyik a 2015.nyarán megrendezésre kerülő Hungaroring versenynapokon vesz részt... és Matyi, mint "tiszteletbeli vendég" ott majd újra láthatja a csöpp hátsójával már most előre "bemelegített" Ferrari csodát.

Mikor a kis Matyi már azt hitte, ezt a sok élményt szinte képtelen befogadni, Alessandro nevetve felkapta a kisfiút, felállította az íróasztalra és Zsuzsával együtt átadták neki a dzsinn valamennyi ajándékát: természetesen elsőként a dzsinntől kért magyar nyelvű Ferrari Nagykönyv került a kezébe a kis kézi "bibliával" együtt, majd jött a sok-sok ráadás ajándék: olasz nyelvű "felnőtt" Ferrari könyv (jó lesz elkezdeni olaszul tanulni!), Ferrari ceruza és napló, Ferrari póló, egy hatalmas poszter "Matyinak sok szeretettel Alessandro" megható felirattal... és "Alessandro dzsinn" a végére hagyta talán Matyi számára a legkedvesebb ajándékot, egy Ferrari 430-as modell autót.

Azt a pillanatot nem tudom visszaidézni, Matyi hogy került le az asztal tetejéről, de azt igen, hogy szemében mélységes hála tükröződött és látszott a tekintetében az is, hogy még eltelik egy kis idő, mire végleg befogadja ezt a sok, csodás élményt. Biztos soha nem fogja elfelejteni Matyi azt a szeretetteljes fogadtatást, amiben a Ferrari Budapest csupaszív képviselői, Alessandro Lippi és Kis Zsuzsa részesítették.

Búcsúzás közben megkérdeztem Matyit: megér neked egy puszit ez a sok ajándék? A válasz egyszerű és határozott volt: még ezret is!

Drága kicsi Matyi, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és ha majd a malacperselyedben annyi pénz összegyűlt, hogy egy igazi Ferrari autót vehess, gondolj ránk és vigyél el minket is egy "körre".

Köszönjük Balogh Ákos úrnak a Libri Kiadó társtulajdonosának, valamint a Ferrari Budapest képviselőinek, Alessandro Lippi úrnak és Kis Zsuzsa asszonynak a segítségét, hiszen velük közösen sikerült a kis Matyi számára felejthetetlen élményt, arcára boldog mosolyt varázsolni.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.11.14.

Archívum


Belépés