József (16 éves, Kisfalud)

A 16 éves József építész szeretne lenni.

Persze előbb még be kell fejezze tanulmányait a szakközépiskolában, le kell érettségizzen, utána lehet megcélozni a BME építész vagy statikus karát.

Betegsége miatt jó néhány hónapot ki kellett hagyjon a tanulásból, ezt az időt és főleg a tananyagot azonban gőzerővel próbálja behozni, sok vizsgát tud maga mögött, mert nagyon nem szeretne évet ismételni.

Tanulmányaihoz nagy szüksége van egy jól működő laptopra, ezért magától értetődő volt, hogy ezt kért tőlünk. Arról nem is beszélve, hogy számítástechnikából is vizsgáznia kell, szám szerint hétszer...

Szerencsére igen hamar jelentkezett kedves támogató vágyának teljesítéséhez, így a személyes találkozót kellett csak megszervezzük.
Édesapja, József kérdésünkre elmondta, hogy most már csak két havonta kell a kórházban kontroll vizsgálaton megjelennie, pár hete volt, így a következő budapesti utazás csak júliusban lesz esedékes.
Amikor megtudta, hogy miért kérdezzük, mondta, hogy valamelyik hétvégén szívesen felutaznak Budapestre, ugye hét közben a vizsgák miatt nem lehet.

Örömmel készültünk a mai napra, támogatóink képviseletében Zsuzsa és Zoltán jöttek el a Szamos cukrászdai sütizésre és kívánságteljesítésre.

Józsi nagyon örült a gépnek, a színe – ezüstszürke - különösen tetszett neki. Elfogódottság nélkül mesélt nekünk terveiről, hobbijáról, ami a néptánc.
Az idő gyorsan repült, közel két órát beszélgettünk.

Reméljük, hogy a laptop nagy segítséget jelent az elkövetkező vizsgákhoz és a tanuláshpz és kívánjuk Józsinak, hogy mielőbb gyógyuljon meg.

Köszönjük a Head of Unit, UNHCR Global Service Centre támogatását

és Scrivener Zoltán személyes jelenlétét a kívánság-teljesítésen!


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. május 31.

Archívum


Belépés