Noel (12 éves, Székesfehérvár)

Noel igazi „könyvmoly”. Nagyon sokat olvas és igen gyorsan, ezért sem volt meglepő, hogy könyveket kért tőlünk.
Nem is akármilyet, a teljes Agatha Christie sorozatot. Szerencsére édesanyja megsúgta nekünk, hogy az írónő műveiből eddig ötöt olvasott a nagyfiú, így ennyivel könnyebb dolgunk volt.

Szerda délelőtt Noellel a budapesti Allee bevásárlóközpont LIBRI könyvesboltjában találkoztunk, ahol a cég képviselői mosolyogva fogadták őt. Sokat beszélgettünk: elmesélte milyen krimiket szeret, mikor szokta kitalálni, ki is a gyilkos, mennyire és miért, kiért izgul.
Még ekkor sem sejtette, hogy a találkozó nem azért jött létre, hogy pontosítsuk a kívánságát, hanem, hogy valóra váltsuk azt.
A finom tea és sütemény elfogyasztása közben még azt is elmesélte, hogy írni is szokott, igazi csemegével készül, szeretné, hogyha a könyv 5 évad terjedelmű lenne ...persze a téma nyomozás lesz.

Viccelődtünk is vele, mi lenne, ha nyomozó lenne és persze író. Noel ezt is komolyan megfontolta, mondta, hogy lehet róla szó.

Miután hosszan elemeztük, mitől is jó egy krimi, két óriási "szatyor" könyvet vehetett át, a teljes Agatha Christie sorozatot.
Hirtelen nem is tudta, komolyan gondoljuk-e, hogy ez mind az övé, nem is tudta, melyiket vegye először kézbe...

/ 4



Reméljük, hogy a sok könyv egész nyáron kitart és Noel örömmel forgatja majd a lapokat.

Kérésünkre még azt is „bevállalta”, hogy a könyvek zömét rövid kis írásokkal véleményezi, ezeket elküldi a LIBRI vezetőinek, hogy lássák, hogyan (és hogy komolyan) készül az írói pályára.
Búcsúzóul még azt is megígérte, hogy nyár végén ismét találkozunk, amint végez a könyvrengeteggel és persze ír nekünk is.

Számunkra igazán nagy élmény volt ennek az igazán érdekes kívánságnak a teljesítése, kívánjuk, hogy mielőbb meggyógyulj, Noel.



A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget Noel nevében is köszönjük a Libri Könyvkereskedelmi Kft. vezetőinek.





Patzauer Éva>
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. május 22.

Archívum


Belépés