Zita (18 éves, Alacska)

Ki írhatna jobb beszámolót, mint a kívánság "tulajdonosa"? Zita e-mailben küldte el élménybeszámolóját.


"Zita vagyok, 18 éves. Borsod megyei kis faluban élek Alacskán.

Mindig is nagy vágyam volt, hogy eljuthassak Londonba, mert eddig a csodálatos építményeket, épületeket csak képeken és filmekben láttam. Pár éve tanulom az angol nyelvet és kíváncsi voltam, hogy milyen lehet Angliában az élet és kíváncsi voltam az angol kultúrára.

De most a Csodalámpa Alapítvány teljesítette a kívánságomat és eljutottam Londonba. Három teljes fantasztikus napot töltöttem itt.
Az utazás napján egy kis sétára sem volt idő a repülő pár órás késése miatt, és késő este értünk be a csodálatos Hilton London Kensington Hotelba, ahol kedvesen fogadtak minket. Mindenki nagyon aranyos volt, segítőkész és még ingyen internet elérhetőséget is adtak nekem és ennek igazán örültem, mert amúgy nagyon drága lett volna.

A hotelben minden napot egy finom, kiadós reggelivel kezdtük.
Első nap ellátogattunk a London Eye-hoz, ahol hatalmas sort kellett végigállni, hogy feljuthassak az "óriás kerékre" ahonnan a lenyűgöző kilátás a városra felejthetetlen élmény marad a számomra. A nap többi részét vásárlással töltöttem a Portobello Road Marketen.

/ 5




Második nap, hűvös esős reggelre ébredtünk, de ez nem volt akadály. Felültünk a városnéző piros emeletes buszra és a Tower-ba látogattunk el ahol megtekintettem a királyi csalág igazi koronáit ami tele volt elképesztő drágakövekkel.

Itt is rengeteg kép készült rólam, mint mindenhol. Háttérben a hatalmas Tower híd amin később át is sétáltunk. Utána a Temzén lévő HMS Belfast hadihajó kiállítását néztük meg.

Amikor már sötétedett, a város lenyűgöző fényekben ragyogott, és ekkor átsétáltunk a Millenium hídon és csodálkozva néztem a kivilágított épületeket.

Harmadik nap kellemes volt az idő még a nap is kisütött.
Elmentünk a Westmister apátsághoz és bementünk a London Eye mellett található Aquariumba.

Ez fantasztikus pár nap volt... Nagyon jól éreztem magam.

Köszönet a Hilton Hotelnak a támogatást, hogy itt szállhattam meg és a Csodalámpa Alapítványnak hogy ilyen jól megszervezték az utamat.
Valamit köszönöm Andinak, hogy velem utazott és oly sok mindenben segített.

Köszönettel: Zita"


Ezúton is köszönjük a Hilton Budapest Hotel és a Hilton London Kensington Hotel Zita kívánságának teljesítéséhez nyújtott támogatását.

Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.10.29.

Archívum


Belépés