Bence (16 éves, Ötvöskónyi)

Bence kisgyermek korában egyszer már legyőzte a súlyos betegséget, senki sem gondolta volna, hogy 13 évvel később az ismét támadni képes... Pedig sajnos így történt.

Bence jelenleg még steril körülmények között lábadozik a csontvelő transzplantációt követően a Szent László kórházban. Már több, mint két hónapja...

Otthonra, szobájába egy TV készüléket kért, hogy amikor végre otthonukban gyógyulhat tovább, akkor az egészségétől függően akár testvéreivel együtt, akár nélkülük is nézhesse majd kedvenc műsorait.

/ 4




Bence kívánságát a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola - AISB diákságának és tanárainak adományából teljesítettük.
Az adományozókat az iskola egyik tanára, Ben O'Brian tanár úr képviselte. Bemosakodtunk, steril köpenyt, maszkot, gumikesztyűt vettünk fel, hogy személyesen is beszélhessünk Bencével, aki alaposan meglepődött, mert persze semmiről sem tudott.
(Ezúton is köszönjük a kórháziak kedvességét, segítőkészségét és titoktartását, mert persze a TV-t néhány nappal korábban már odaszállítottuk.)

Ben és én előtte lecipeltük a TV készüléket, majd, mivel azt nem lehetett volna sterilizálni, Ben a kórterem ablakán keresztül mutatta meg Bencének. (Bence szülei is jelen voltak, és így végül a hazaszállítás sem okozott problémát.)

Ben az amerikai iskola trikóját is elhozta Bencének ajándékba - ezt a friss, jó leleteknek hála Bence kezébe adhattuk - ezzel is jobbulást és gyógyulást kívánva a diákok, szüleik és a tanárok nevében.
Elmondtuk, hogy az AISB immár hetedik alkalommal rendezett adománygyűjtő akciót a Csodalámpás gyerekek javára - Walk-the-Wish, magyarul kb. Kívánságséta néven. Az idén két magyar iskolával közösen, közel ezren vettek részt az akcióban. A diákok döntik el, hogy az összegyűlt pénzből milyen Csodalámpás kívánságok teljesüljenek; Bence kívánságát is ők választották ki.


Ezúton is köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanári karának hogy Bence kívánságát az ő megtisztelő támogatásukkal teljesíthettük.

Patzauer Gábor és Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.10.29.

Archívum


Belépés