Ákos (11 éves, Körmend)

Ákos kívánságát kaptuk meg kétezredikként.
Olyan különlegességet kért tőlünk, hogy először azt sem tudtuk, hogy kezdjünk neki...
... de szerencsére eszünkbe jutott az Internet.
Amit ott találtunk, annak alapján elkezdtünk levelezni.
A Los Angeles Lakers-szel. Azután Amerikában élő ismerősökkel. Azután...

Ákos ugyanis nagy kosárlabda rajongó és mindössze annyit kért, hogy Kobe Bryant, a Lakers és az NBA sztárja által aláírt mezt szerezzünk neki.

Megszereztük.
Egyik régi segítőtársunk Amerikában élő testvére beszerezte az NBA boltjából a gyönyörű trikót, eredeti aláírással, eredetiséget igazoló kártyákkal, hologrammal, és villámsebesen eljuttatta Budapestre.

Ákossal a Szent László kórház egyik steril boxában, pontosabban annak "határán" találkoztam - mert oda belépnem sajnos a Csodalámpa dzsinnjének képviseletében sem volt szabad.
Bár a fiú szemmel láthatóan nem érezte jól magát, a kedvemért - dehogy is az én kedvemért, azért, hogy közelebbről láthassa a trikót - kiszállt az ágyából és még egy halvány mosolyra is tellett tőle.

A trikó nem lévén steril, "csak úgy" nem lehetett Ákos kezébe adni. Benyó doktor kitalálta a megoldást: más, nem sterilizálható tárgyakhoz hasonlóan becsomagolják a trikót, a csomagolást fertőtlenítik és egy fogason mégis csak ott fog lógni a trikó Ákos szobájában.


Mielőbbi javulást és gyors gyógyulást kívánok Ákosnak a sok-sok csodalámpás nevében, akik kívánsága teljesítésén dolgoztak.

Alex Benkő és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.06.12

Archívum


Belépés