Beszámolók/2011-04-19 Tamas


Vasárnap délelőtt tíz óra tájban álltunk meg a heves megyei kistelepülés, Csány szélső házainak egyike előtt. Itt lakik Tomi, akinek a kívánságát jöttünk teljesíteni. Mivel a három éves kisfiút is azon a klinikai osztályon kezelik, ahol pár éve kislányom feküdt, ezért családommal együtt indultunk útnak. Lilla kívánságát is teljesítette annak idején a Csodalámpa, most ő is eljött örömöt hozni.

Tomi az udvaron játszott éppen, mikor megérkeztünk. Szerencsére nem is sejtette, hogy mit rejtett az a hatalmas doboz, amelyet két napja szállított ide szüleinek a futárszolgálat (mivel az autónkba nem fért volna ekkora csomag), ezért sikerült neki valódi meglepetést okozni.

Ahogy előkerült rejtekhelyéről a hivatalosan beülős akkumulátoros gyermekjárműnek nevezett dzsip, félénk mosoly villant fel arcán. Megsimogatta kívülről a piros autót, majd unszolásunkra beszállt a vezetőülésre és finoman megfogta a kormányt. Mintha valami csodás álomba csöppent volna, ahonnan egy óvatlan mozdulat felébreszthetné…

Mikor elmagyaráztam neki, hogyan vezetheti az autóját, hol a gázpedál, a sebességváltó, milyen erővel kell a kormányt eltekerni, már csak a próbaút volt hátra. Elkezdte róni a köröket körülöttünk, egyre bátrabban és ügyesebben kanyarogva. Néha ugyan nem ártott időben félreállni az útjából, de igazából hamar belejött a vezetés rejtelmeibe.

Míg a kisfiú gyakorolt a buckás terepen remekül helytálló járgánnyal, szülei süteménnyel és üdítővel kínáltak bennünket. Beszélgetés közben örömmel láttuk, hogy a gyerekek önfeledten szaladgálnak az autó körül és az jószívű ifjú sofőr időnként még utast is visz magával a bátrabbak közül.

Bár korábban már háromszor is megköszönte ajándékát Tomi, mikor búcsúzkodni kezdtünk, félve megkérdezte:
- A bácsi elviszi magával az autót?

Nem, Tomi, ez az autó most már örökre a tiéd marad, reméljük, legalább annyi örömöt okoz majd neked, mint amennyit te szereztél nekünk azzal, hogy láthattuk a boldogságod!
Használd egészséggel!

A kívánság teljesítéséhez nyújtott támogatásukat köszönjük Adrian Gray úrnak, a Le Meridien szálloda vezetőjének,

a szálloda munkatársainak és a 2011. április 4-i jótékonysági sajtvacsora részvevőinek.








/ 5







Hanzl József
kívánság-koordinátor
Csány, 2011-04-17

Archívum


Belépés