Gábor (9 éves, Hódmezővásárhely)

Idén ősszel legutóbbi kis hősünk, a 10 éves Gábor azt kérte, hogy egy igazi Star Wars Lego játékot kaphasson.
Gábor és ikertestvére, Péter valódi Lego-mesterek, szüleik elmesélték, mennyire szeretnek együtt építeni, milyen sok hasonló játékuk van és azt is megtudtuk, hogyha elkezdenek tervezni, mit, hová és hogyan, megszűnik a világ körülöttük és nagy örömükre még a betegségről is elfeledkeznek.

Gábor álmát a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak segítségével teljesítettük.

Az iskola összes diákja és tanáraik is nagyon készültek a mai napra.
Nemcsak Gábor kívánságteljesítése miatt, hanem azért is, mert ma rendkívüli diáktalálkozót tartottak, ahol rajtunk kívül vezető tanáraik megköszönték részvételüket a „Walk-The-Wish” (magyarul talán "Kívánságséta") rendezvényen, másrészt velük együtt szerettük volna megmutatni a gyerkeknek, milyen kívánságokat tudtunk valóra váltani a legutóbbi séta óta.

Segítségükkel Virág Londonban járthatott, Zsolt fényképezőgépet, Robi PSP-t, Sanyi pedig laptopot kapott.

/ 12



Gábornak azt mondtuk, hogy a diákok meg szeretnék ismerni őt személyesen is, kis ajándékkal várják. Ő türelmesen hallgatta a gyerekek beszámolóit, nézte a képeket, filmet a sétáról. A gyerekek és tanáraik külön dalt is komponáltak Gábor tiszteletére, íme a szövege:

Walk the Wish for children.
Walk it now with me.
Walk the wish for children.
Walk it now with me.
If you walk the wish for children-
and treat them lovingly,
Then those children all will have a better day.

Take a step for children.
Take it now with me.
Take a step for children.
Take it now with me.
If you take a step for children-
and treat them lovingly,
Then those children all will have a better day.


Ezt a dalt hosszan énekelték Gábor tiszteletére.

A vetítés után egyszer csak Gábort szólították színpadra, ahol több kisdiák átadta neki a vágyott játékot.
Hihetetlenül jó érzés volt látni, ahogy az örömtől meg sem tud szólalni, csak szinte rutinos fellépőhöz méltóan, mosolyogva meghajolt és „Thank you-t” mondott a gyerekeknek.

A java azonban még hátra volt.
Az idősebb diákok egy igazi LEGO alakú tortával várták, hiszen most ünneplik testvérével, Péterrel együtt a 10. születésnapjukat.
A tortát az iskola egyik tanárának felesége alkotta (a sütés nem megfelelő szó, mert műalkotás volt ), persze a Boldog Szülinapot c. dalt is zúgták két nyelven a gyerekek. A torta stílusosan épp 10 kg-t nyomott, hiszen a testvérek is 10 évesek lettek.

Gábor meg is jegyezte, hogy 20 éves korában 20 kg-os tortát kér!

Hisszük, hogy ez a nap is felejthetetlen marad mindannyiunk számára és azt is, hogy ez fantasztikus ünneplés, ajándék és sok, sok mosolygós gyermekarc Gáborral marad a kezelések nehéz óráiban és segít gyógyulni, meggyógyulni neki.

Patzauer Éva – Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest,2010. december 6.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak és diákjainak, hogy támogatták Gábor kívánságának teljesítését.

Archívum


Belépés