Máté (14 éves, Kimle)






Máté és Miklós testvérek, mindketten nagyon vidámak és különösen örültek, hogy a kívánságuk egyszerre teljesülhetett.

Miklós nagyon szeret főzni, ezért szinte minden tévéműsort megnéz, rengeteg receptje van, melyekből édesapja segítségével el is készíti a finom ételeket. Tudását olyannyira fejlesztette, hogy gondolta, kedvence, Jamie Oliver könyvéből is megpróbálna elkészíteni egyet-egyet.

A Park Kiadó munkatársai megszervezték, hogy Jamie Oliver személyre szólóan dedikálja Miklósnak az új receptkönyvét, amit az épp ott járt egyik Csodalámpa-önkéntes el is hozott Magyarországra. Azt gondoltuk, hogy nagy öröm lenne a nagyfiú számára, ha itthon egy előkelő étteremben próbálhatna ki a sztár receptjeiből néhányat.

Schulhoff Petra és Sikos Eszter, a Budapest Marriott Hotel munkatársai szívesen vettek részt a teljesítésben, így az egyik nap meghívták Miklóst és testvérét, Mátét szüleikkel együtt egy kulináris kalandozásra a hotel konyhájába. A család Győrből érkezett a fővárosba a nagy kalandra.

A hotel munkatársai nagyon kedvesen fogadták őket, ahogy illik a szíves vendégeknek járó - természetesen gyerekeknek való –, welcome drinkkel. Ezután volt csak nagy a meglepetés, hiszen Miklós megkapta a dedikált vadonatúj könyvet, Máté pedig a régen áhított laptopot. Ezt követően a konyhafőnök végigvezette a fiúkat a hotel konyháján, s a kedvenc könyvből kiválasztottak egy menüsort, s elkészítették közösen a fejedelmi ételeket. Nem volt már más hátra, mint hogy egy gyönyörűen megterített asztalnál elfogyasztottuk a fiúk és a mesterséf közös alkotását.




Köszönjük Békési Anitának, a Park Kiadó marketingigazgatójának, a Budapest Hotel Marriott munkatársainak,

valamint Tamás József séfnek a segítséget és a szíves vendéglátást.









A laptop a adománya.

Máté nevében is köszönjük!






/ 5







Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010. október 22.

Archívum


Belépés