Alexander (7 éves, Levél)

Alexander vágya egy PSP volt. Hogy miért pont ezt kérte? A kórházban látta, hogy több társa, barátja kezeléssel töltött napjait megkönnyíti a játék. Először csak távolról, azután közelebbről csodálta meg a masinát, így vágya is egyre nőtt, növekedett, hogy neki is legyen egy sajátja.

Ahogy múltak a napok, voltak pillanatok, amikor úgy érezte, hogy nem is biztos, hogy neki is lesz egy ilyen szép játéka, egészen addig a napig, amíg meghívást nem kapott egy "golfos rendezvényre".
Csak annyit tudott, hogy ott valaki várja az alapítványtól, aki el szeretne beszélgetni vele, pontosan milyen PSP-t szeretne.

Szombat délelőttre a Birdland Golf & Country Club-ba kapott meghívást édesanyjával, Rózsával és barátjával Chistopherrel. Kíváncsian várta a látogatást, hiszen mint megtudtuk, egész nyáron azzal nyaggatta édesanyját, hogy vigye el golfozni (!!).

A klubban sokan, nagy szeretettel fogadták, majd mamájával, barátjával, annak édesanyjával körbejárták a golfpályát. Megtudtuk, hogy hányféle fű van a pályán, miylen gyakran nyírják, és hogy mindez ne csak elmélet legyen, meg is lehetett símogatni a pompásan gondozott füvet.

Jött az első meglepetés, egy profi tréner segítségével kezdődött a golf-tanulás. A kicsit szeles, hűvös idő dacára Alexander lelkesen vetette bele magát a golf rejtelmeibe.

/ 6



>

Először a kezdő ütéseket tanulták, majd a "green" rejtelmei következtek. A jól sikerült ütések sorozata után következett az ebéd. Elmondása szerint finom volt, bár csak keveset tudott enni. Kérdésére, hogy lehet-e többször fordulni, megnyugtattuk, hogy lehet, így megnyugodva kezdett el játszani Christopherrel. Ekkor még nem is sejtette, hogy a java még hátravan.

Délután, amikor a versenyzők befejezték a játékot és visszatértek a klubházba, mindenkinek volt egy kedves szava hozzá. Mivel ezen a hétvégén az I. Csodalámpa Jótékonysági Golfverseny büki versenye zajlott, a versenyzőkkel együtt Alexander is meghallgatta, mivel is foglalkozik az alapítvány és természetesen azt is, milyen eredménnyel zárult a verseny.

A díjkiosztás után egyszer csak őt szólították. Először megkapta a régóta várt PSP-t, majd ráadásul ajándék belépőt a holdfényligeti kalandparkba.

Szólni sem tudott a meglepetéstől és örömtől. Ráadásként a golfklub elnöke és vezetője átnyújtottak neki egy tiszteletbeli tagsági igazolványt, azaz bármikor jöhet golfozni.

Szavakkal leírhatatlan az az öröm, amit Alexander szemében láttunk. Édesanyja meghatottságában elsírta magát. Persze mi is többen, a szervezők, akiknek az utolsó pillanatig sikerült titkot tartanunk.

Arra, hogy nehezen tudok így köszönetet mondani a kedves támogatóknak, ha a mama sír, Alexander csak legyintett és annyit mondott: "Ő mindig sír!”
Ezt a csattanót persze nagy nevetés követte, és vége is volt a sírásnak.

Ekkor jött azonban az "ellen-meglepetés": Alexander Fehér Tibor úrnak, a klub elnökének átadta saját ajándékát, a golfozásról és a klubról készített rajzát, aminek annyira megörültek, hogy megígérték, bekereteztetik és a klub falát fogja díszíteni.

Ezzel azonban még nem ért véget a nap. Alexander kérte, hogy a büki golfpálya után, hadd nézze meg a zsirai Sonnengolf pályát, a másnapi verseny színhelyét is. Persze itt is fáradhatatlanul futkosott, játszott barátjával együtt.

Az estét a soproni Oscar étteremben töltöttük, ahol a napot egy fantasztikusan finom vacsorával koronáztuk meg. Itt az étterem meghívására több Csodalámpás gyermek ünnepelte Alexandert.

Ezúton is köszönjük a kívánságteljesítéshez és Alexander és kísérői számára a nap "felejthetetlenné tevéséhez" nyújtott segítséget:

#a Birdland Golf & Country Club vezetőségének, tulajdonosának és a versenyzőknek

#a Roto Elzett kft.vezetőinek,

#a Gyöngyösfalusi [Holdfényliget Kalandpark tulajdonosainak

#a soproni Oscar Étterem tulajdonosának

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Bük 2010.10.02

Archívum


Belépés