Andrea ( 14 éves, Székesfehérvár )

Mikor Andreával először találkoztam a Tűzoltó utcai kórházban, hosszan beszélgettünk róla, vajon mit is szeretne kérni a Csodalámpa dzsinnjétől.

Őszintén elmondta, hogy neki nagyon sok vágya van, amiknek megvalósulásáról igazi kamaszlányos lelkesedéssel ábrándozik. Nagyon nehéz döntenie, mi is az a kívánság, aminek teljesítése a legnagyobb örömet jelentené számára.

Beszélgetésünk során "Álomország" számos helyére eljutottunk, képzeletben utazgattunk, lovagoltunk,voltunk színházban, koncerten, aztán egyszercsak felcsillant a gyönyörű kamaszlány szeme és megosztotta velem a nagy titkot: rajong a mobiltelefonokért és a legnagyobb boldogság az lenne számára, ha lenne egy "okos, mindentudó" telefonja. Hát olyan telefont nem ígérhettünk, amelyik Andrea helyett megírja a házifeladatokat és megtanulja helyette a nem éppen kevés tananyagot, de végül sikerült közösen olyan kompromisszumos megoldást találnunk, aminek úgy gondoltuk örülni fog a nagylány.

Ezek után nem maradt más feladata a dzsinnek, mint igaz, hogy kisebb kitérővel,de végül a palackból boldogan kiszabadulva megkeresse a megfelelő márkát. Andrea eközben szerencsére már túl jutott az összes kezelésen, csak kontrollra kellett bejönnie a kórházba. Édesanyjával titokban szövetkezve ezt az időpontot választottuk az ajándék átadására már csak azért is, mert ez a nap egybeesett Andrea születésnapjával.

"Véletlenül" bukkantam fel a kórház ambulanciáján és mikor találkoztunk, tényleg abban a hitben volt, hogy csak véletlenül éppen arra járok...,üdvözöltük egymást, beszéltünk pár szót és megemlítettem, miszerint tudomásomra jutott, hogy most van a szülinapja és szeretnék gratulálni. Gyönyörű szemei tágranyíltak a csodálkozástól és nem tudta mire vélni a dolgot...., én pedig nem voltam képes tovább leplezni a titkomat és elővettem a kis csomagot amiben az áhított mobiltelefon lapult. Őszintén meglepődött és az örömtől kipirult arcán látszott, nem számított rá, hogy egy kellemetlen vérvétel után ilyen kellemes meglepetésben lesz része.

Boldog Szülinapot, jó egészséget kívánunk Neked kedves Andrea és kívánjuk, hogy a mobiltelefon oly sok örömöt szerezzen Neked, mint amilyen örömmel a Csodalámpa a kívánságodat teljesítette.


A kívánságot a





támogatásával teljesítettük. Márk nevében is köszönjük!




Sipos Zsuzsanna
kívánság – koordinátor
Budapest, 2010.április 19.

Archívum


Belépés