Márton (4 éves, Tárnok)




Az örökké vidám hangulatban csacsogó 4 éves kis Marci elmesélte, hogy ő nagyon szeret jego-val játszani, otthon egymás mellett sorakoznak a tűzoltó autó, a daru, a kombájn, de ő arra kéri a Csodalámpa dzsinnjét, hogy "varázsoljon" neki egy igazi nagy-nagy Jego Farmot, mert abban minden benne van, amivel ő játszani szeretne. Mikor nagy komolyan megkértem mesélje el mi is az a jego, mert én nem ismerem, gyönyörű barna szemeit tágra nyitotta, kezecskéjét széttárta és azt mondta: hát te nem tudod, mi az a jego? Az olyan, amit apával és anyával együtt építünk és nagyon szép lesz a végén. Ja, akkor már tudom, válaszoltam, de tudod, Marci, azt úgy mondják: Lego Farm - hát jó, akkor azt szeretnék kérni, mondta Marci nevetve.

Tudtam, hogy Marcira nehéz nap, altatásos kezelés vár ma a Tűzoltó utcai kórházban. Szponzorunkkal, az AAA Klinikák Dent Kft. képviseletében érkező Dr.Tesics György úrral megbeszéltük, hogy mire a kis Marci felébred az altatásból, valóra váltjuk titkos kis álmát és meglepjük a Lego Farm-al.

Én egy picit előbb érkeztem, mint kedves támogatónk, odaléptem Marci ágyához és a még félálomban lévő csöppségnek a fülébe súgtam, hogy erre jár a Csodalámpa dzsinnje, és ha kinyitja szemecskéjét s elkezdi piciny tenyerét dörzsölgetni, akkor hamarosan valami szép dolog fog történni.
Azonnal felült az ágyban, kicsit csodálkozva, talán kétkedve nézett rám, majd tekintetét édesanyjára szegezve csak annyit mondott: éhes vagyok anya…, míg a finom kiflit majszolta, megérkezett egy kedves bácsi, kezében egy hatalmas csomaggal és Marci máris sejtette, hogy a csomagban az ő jego-ja van.

Nagy volt a boldogság, Tesics úrral együtt bontották ki a csomagot, tele lett az ágy szebbnél szebb kis zacskókkal, minden egyes zacskóban ott lapult a kisfiú egy-egy álma…, de akkor kezdődött csak a nagy gond Marci számára: ki fogja mindezt összerakni?

A kis huncut fiúcska azonnal feltalálta magát, Tesics úr kezébe nyomta a prospektust és azt mondta: ugye segítesz nekem? Ez persze azt jelentette, hogy szponzorunk nagy szakértelemmel nekilátott és a "főnök" által kiválasztott kedvenc figurát, a fűnyíró gépet összerakta - no meg ráültette a gépre a "munkást" is, aki az újdonsült farmon majd gyönyörűen lenyírja a füvet.

Miközben Tesics úr "dolgozott" , elbeszélgetett Marcival-mint férfi a férfival, természetesen csupa komoly dologról, Marci azt is elmesélte, hogy van egy igazi barátnője, a kis Virág, aki ha jól viselkedik, majd játszhat az új játékával.

Mikor elkészült a fűnyíró, mi elköszöntünk és magára hagytuk örömével a boldog kisfiút.

Kívánjuk neked pici Marci, hogy mielőbb épüljön fel a teljes, csodálatos Lego Farm és sok-sok örömöd legyen az önfeledt játékban.




/ 4








Szeretnénk megköszönni Dr. Tesics György úrnak áldozatkész támogatását, hiszen a kis Marci kívánsága az ő segítsége nélkül

még talán sokáig csak beteljesületlen álom maradt volna.








Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010. 02.08.

Archívum


Belépés