János (12 éves, Tiszadob)

Szombaton reggel trópusi felhőszakadásra ébredtünk, ami szerencsére elvonult, mire az izgatott gyerekekkel abba a kisvárosba értünk, ahol a delfinárium működik. Itt egy helyi buszsofőrtől tudtam meg, hogy aznap a park zárva tart. Ez sajnos nem csak rémhír volt: telefonálgatás után kiderült, hogy a reggeli vihar miatt tényleg...

Vonattal visszautaztunk Rómába, és egy kis buszos városnézéssel töltöttük a délutánt, de a gyerekek reggeli lelkesedését sajnos semmi nem tudta visszahozni. A csalódottságuk teljesen érthető volt, mindannyian abban bíztunk, talán majd vasárnap. Abban biztos voltam, hogy nem szállhatunk fel a repülőgépre anélkül, hogy ne találkozzanak a delfinekkel.

Vasárnap mellénk szegődött a szerencse, bőröndökkel felpakolva már reggel 8-kor indultunk a szállodából, és 10-kor már a delfináriumban voltunk. Az itt töltött nap mindenkit kárpótolt a kezdeti nehézségekért, a gyerekek szájtátva nézték az előadást, kedvenc állataik produkcióját!!

Amennyire lehetett, megközelítettük a medencéket, hogy ezzel is örök emléket szerezzünk. Este egy nagyon fáradt, ám annál boldogabb kis társaság jelentkezett beszállásra a reptéren: még szerencse, hogy a magunkkal hozott élményeket nem lehet súlyra mérni, mert biztos, hogy akkor rengeteget kellett volna túlsúlyra fizetnünk.


/ 2







From: **** János
Sent: Thursday, October 15, 2009 6:23 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: delfinsimogatás

Kedves Csodalámpa!

Október 11-én segíteni tetszettek abban, hogy valóra váljon egy nagy álmom. Már nagyon vágytam rá, hogy megsimogathassak egy delfint, mivel olyan sokat tudok róluk, és nagyon szeretem őket.

Október 9-én repültünk Rómába delfint simogatni. 10-én megnéztük Rómát, ami szebb, mint a könyvemben. 11-én végre találkozhattam kedvenc delfinemmel, akit megsimogathattam.

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, amit soha nem fogok elfelejteni.

Köszönttel:

**** János




A kívánság teljesítését támogatta:








János nevében is köszönjük!




Dobó Gábor
kívánság-koordinátor
Torvaianica, 2009.10.10.

Archívum


Belépés