Zsófia (15 éves, Győr)

Zsófi évekig győzködte szüleit, hogy hagyják ott panellakásukat és végre költözzenek ki hétvégi házukba. A barátságos kis lak, ahol a nagylánnyal először találkoztam, rendkívül lakályos, bár kétségtelenül majd egy órányi gyaloglásra esik a legközelebbi buszmegállótól.

Zsófi nem hiába vállalta fel ezt a napi "megmérettetést" hisz a költözéssel végre megvalósulhatott régi vágya: kutya-gazdi lehetett.

Rumli a 1,5 éves Golden Retriever mára teljes értékű családtag. Olyannyira, hogy a két beköltözött cicussal amolyan kutya-macska barátságban élnek. A nyolcadikos kamaszlány kívánsága egy olyan nagyméretű kutyaszállító ketrec volt, amellyel biztonságban és kényelmesen juthatna el kedvencével a távoli kiképzőiskolába.



A nagytestű, de barátságos Rumli rövid bemutatót is tartott az eddig tanultakból. Az ül, fekszik és lábhoz vezényszavak meg sem kottyantak, ő ugyanis kúszik, hasal, hempereg és szlalomozik. A gazdi és kutyusa egyfajta "dog dancing" formációra gyakorol.

Az angol kifejezésnek magyar megfelelője nincs, de leginkább a "kutyás szinkronmozgás" meghatározással lehetne körülírni. A műfaj lényege, hogy a kutya és felvezetője látványos elemekkel átszőtt kűrt mutat be zenére.



Zsófi barátnőivel és azok kutyáival már keményen gyakorol és készül az első versenyére.


Reméljük, hogy ajándékunkkal hozzájárultunk Zsófi álmainak megvalósulásához és a jövőbeni sikeres eredményekhez.


Erdős Réka
kívánságkoordinátor
Győr, 2008. május 20.

Archívum


Belépés