Zsófia Palóma (9 éves, Sződliget)

/ 8



Egy szép őszi délután Zsófi, testvére Dorina és édesanyjuk fogorvoshoz készültek. Legalábbis ez volt az indok, amiért hirtelen Pestre kellett Zsófinak utaznia. Természetesen nem nagy kedvvel indult útnak Zsófi, hiszen ki szeret fogorvoshoz menni, azt pedig egyáltalán nem értette, miért pont a Szép Kilátás Cukrászdában kell az orvossal találkoznia...

A fogorvos helyett mi, Csodalámpások vártuk Léni Ildikóval együtt. Ildikó koncertmester, akit arra kértünk, hogy teljesítse velünk együtt Zsófi kívánságát és ő adja át a kislánynak a várva várt hegedűt.

Hogy még nagyobb legyen az öröm, megkértük Szamos Gabriellát, a Szamos Marcipán egyik tulajdonosát, hogy készítsenek nekünk (nem is, Zsófinak) egy hegedű alakú tortát. A torta fantasztikusan jól sikerült, ezt egy zsúrasztalra helyeztük, és az abrosz alá rejtettük az igazi hegedűt.

Zsófi szeme nagyra nyílt, amikor meglátta a tortát, először azt hitte, ezt kapja igazi hegedű helyett.
Pár perc után persze elárultuk, hogy még egy kincset rejt az asztal, és boldogan nyitotta ki az ajándékot.

Ildikó hosszan magyarázta, mesélte, hogy kell tartani a hegedűt, mire vigyázzon, hogy gondozza, majd egy rögtönzött oktatás is következett.

Az oktatás közben az is kiderült, hogy Dorina gitározni tanul, és valaha a mama is tanult hegedülni, így a család jó eséllyel indulhat majd családi hangversenyeken.

Zsófi azt is megkérdezte, melyik hegedűt - a tortát vagy az igazit - választhatja és viheti magával. Mondta, hogy nem nagyon tud választani, mert mindkettő csodaszép.

Természetesen mindkettő az övé lett! Igaz, hogy az egyik kicsit megkurtított formában, mert bizonyos "madarak" lecsipegették róla a díszités egy részét.

Ildikó természetsen játszott is nekünk, gyönyörűen szólt a hegedű hangja, mi újra és újra ismétlést kértünk. Jó volt látni Zsófi arcát és azt is, hogy nemcsak minket, hanem a cukrászda többi vendégét is elvarázsolta a hegedűszó.
Többek közt Mozart egyik műve is felcsendült, Zsófi a végén csak annyit mondott:

"- Én még nem tudom, ki volt Mozart, de Te sokkal szebben hegedülsz nála."

Kell-e ennél szebb dicséret egy művésznek? Ildikóval együtt meghatottan néztük a kislányt, aki már ott a cukrászdában szorgalmasan gyakorolt. Elmesélte, hogy beiratkozott a zeneiskolába is, ahol mostantól kezdve hetente többször tanul.

Végezetül Ildikó megígérte, hogyha koncertjük lesz, meghívja Zsófit és családját, sőt egyik lemezét is elküldi neki ajándékba. Mi a nap végén csak annyit kértünk Zsófitól, hogy évvégén hadd legyünk ott a vizsgaelőadáson.

Azért ez sokkal jobb program volt, mint a fogorvos, nemde?

Köszönjük a Reklámügynökségnek és a Szamos Marcipán Cukrászda tulajdonosainak, vezetőinek, hogy segítettek nekünk ismét csodát tenni.

Szatmáry Eszter és Patzauer Éva
Kívánságkoordinátorok
Budapest, 2007.9.14

From: ***** Zsófia mailto ****@citromail.hu Sent: Sunday, September 16, 2007 11:33 PM To: info@csodalampa.hu Subject: Köszönet

Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretnénk megköszönni hogy teljesítették kívánságomat és megkaphattam a legnagyobb vágyamat, egy hegedűt! Ez volt a legjobb napom!! Nem tudtam hogy ezért utazunk fel Pestre, így még nagyobb volt a meglepetés! A Szamos marcipán cukrázdában történt a hegedű átadása, ahol egy hatalmas és gyönyörű hegedű alakú tortát is kaptam. Nehezen tudtunk a torta-csodának ellenállni, a tesóm nem is tudott..., otthon már mi sem. Léni Ildikó hegedűművész megmutatta nekem a hegedű rejtelmeit, és a nap fénypontja az volt, amikor gyönyörű dallamokat varázsolt elő hegedűjéből. Köszönöm a csodalámpa alapítványnak és önkénteseinek ezt a felejthetetlen napot!

***** Zsófia és családja

Archívum


Belépés