Boglárka


Bogi Veszprémben lakik családjával albérletben. Betegsége és anyagi körülményeik miatt nem tudnak neki lakóhelyétől távolabb programot szerezni. Eredetileg a ganserndorfi Safari Parkba szeretett volna eljutni, de ezt a kívánságát azonban - rajtunk kívül álló okok miatt - nem teljesíthettük.

Így, hogy az eredeti kívánsághoz hűek maradjunk, 2004. szeptember 26-án édesanyja, és segítőnk, Zsolt társaságában elutazhatott a balatonedericsi Afrika Múzeumba, ahol megismerkedhetett a szavannák élővilágával és testközelben találkozhatott a kontinens állatvilágának képviselőivel.







Visszafelé jövet útba ejtettük a Balatonfüredi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóegyesületet. Itt Boglárkát nyomban tiszteletbeli tűzoltóvá avatták, kipróbálhatta a tűzoltóautókat, és igazi tűzoltósisakkal a fején heves szirénázás közepedte a garázsban pusztító képzeletbeli tűzvész leküzdésére indulhatott.

Mondanunk sem kell, mekkora meglepetést sikerült neki szereznünk, hiszen a programnak ezt a részét gondosan titokban tartottuk előtte. Elindulás előtt megkapta a Balatonfüredi tűzoltók karjelvényét is, melyre nagyon büszke volt.









Innen a tótvázsonyi Cseri Kastélyszállóhoz vezetett utunk, ahol egy ízletes ünnepi ebéd elfogyasztása után Bogi csillógó szemekkel lovas túrára indult. Késő délután érkeztünk vissza Veszprémbe, az autó hátsó ülésén békésen szunyókáló kis tűzoltóval.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani a balatonedericsi Afrika Múzeum tulajdonosának, a Balatonfüredi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóságnak, kiemelten Wagner József parancsnok úrnak, valamint a tótvázsonyi Cseri kastélyszálló tulajdonosának és teljes személyzetének a kívánság teljesítéséhez nyújtott önzetlen segítségükért.

Archívum


Belépés