LÉNA (5 éves, MOGYORÓD)


Léna nagyméretű kerti medencét kért alapítványunktól, hogy terápiája kiegészítéseként mozoghasson a vízben. Mivel egyébként is szívesen lubickol, ezért észrevétlenül fejlesztheti magát, embert próbáló erőfeszítések helyett önfeledten szórakozva.

Szülei és két testvére féltő gonddal vigyáznak rá, segítik mindenben. Cserébe mostantól vendégül láthatja majd őket a forró nyári napokon egy kis hűsítő közös pancsolásra!

Kedves Léna! Sok örömteli pillanatot kívánunk neked és a családodnak!



Léna szüleitől kaptunk egy igazán szívből jövő köszönőlevelet:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Hálásan köszönjük, hogy kívánhattunk a mi Lencsinknek egy medencét, és meg is kaptuk. Léna, Lencsi 2-es típusú SMA (gerincvelői izomsorvadás) betegséggel él. Jelenleg kerekesszékkel tud közlekedni, de mozgása fejleszthető.

A legjobb fejlesztés a vízben való mozgás számára. A víz felhajtó ereje pedig segít neki abban, hogy egyedül állni és sétálni is tudjon. Úszni is tanul, amivel olyan mozgásokat végez, olyan izmokat erősít, ami tornával nehezebb. Szeret a víz alá kerülni is, így a tüdeje is erősödik, ami szintén fontos terápia részére. Mindezt pedig úgy, hogy észre sem veszi, hiszen élvezi a vízben való mókát.

Az alapítvány segítsége nélkül sajnos nem tudtuk volna megvásárolni ezt a medencét, egy fizetős strandra pedig nem tudtunk volna minden nap elvinni Lencsit. Mindezek mellett pedig az egész családnak jó szórakozás, mindannyian hogy együtt tudunk kikapcsolódni Lencsivel. A vízben nincs akadály, nincs kerekesszék, nincs különbség közöttünk.

További szép nyarat kívánunk: Zs.... család


https://youtube.com/shorts/6LMjNsx76R4


Köszönjük magántámogatóinknak hogy Léna kívánsága is teljesülhetett!


Hanzl József
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2022.06.29.

Archívum


Belépés