Dóra (14 éves, Budapest)



2021. július 12-én a nagy hőségre tekintettel este háromnegyed 7-kor felszállt egy Cessna-kisrepülőgép a budakeszi Farkashegyi repülőtérről, fedélzetén Dóra és szülei. A levegőben átélt élményeit Dóra osztotta meg velünk:

„Már nagyon régóta szerettem volna repülni. Ezt a kívánságot megemlítettük a Csodalámpánál, és 2019 végén sorra is kerültek az előkészületek. Sajnos a vírus elmosta a terveket, de Dani, a repülésünk kedves támogatója, nem hagyta annyiban. Így végül Budakeszin sorra került a rég várt pillanat. Nagyon izgultam, de láttam, hogy Gábor, a pilóta, teljesen biztos abban, amit csinál, így felszállás után már meg is nyugodtam. Egy kis ideig vezethettem a repülőgépet, kicsit görcsösen, de kapaszkodtam a kormányba. Ezek után Gábor elvitt minket a Dunakanyarhoz, az esztergomi Bazilika fölé, aztán a Visegrádi Várat néztük meg, és végül Szentendrén keresztül visszatértünk Budakeszire. Elképesztő érzés volt repülni és nagyon örülök, hogy elmondhatom, hogy én már vezettem egy gépet!”





Köszönjük támogatóinknak, hogy segítségükkel Dórának felejthetetlen élményben lehetett része!

Köszönet Sipos T. Gábor pilótának, a Flytech Innovation Services Zrt. vezérigazgatójának), valamint Sebő F. Dánielnek a gondos szervezésért!

Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budakeszi, 2021.07.12.

Archívum


Belépés