Dávid (10 éves, Tokodaltáró)


Dávid egy különleges, komoly kisfiú, aki a csillagászat iránt érdeklődik. Vágya egy olyan távcső volt, amellyel kedvére vizsgálhatja az éjszakai égboltot, és nagy felfedezéseket tehet a csillagok világában.

A kisfiú éppen pár napos kezelésen tartózkodott a Madarász utcai kórházban, amikor az áhított távcső megérkezett lakására. Nem is sejtette, milyen meglepetés vár rá otthon!

A jelenlegi vírusveszély miatt sajnos nem lehettünk jelen az ajándék átadásánál, de a kisfiú édesanyja a következőkben számolt be róla:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány! Ma végre hazajöhettünk a kórházból. Dávid nem tudta, hogy megjött az ajándék Önöktől, nagyon nagy volt a meglepetés és az öröm. Nagyon várja, hogy sötét legyen, és ki tudja próbálni a távcsövet.

Nem tudunk elég hálásak lenni Önöknek, hogy ekkora örömet okoztak Dávidnak, és hogy ebben a nehéz, embert próbáló időben ismét önfeledt boldogságot, örömöt láttunk kisfiunk arcán.”

Dávid, kívánjuk, hogy használd egészséggel a távcsövet, és tegyél nagy felfedezéseket!


Köszönjük a Kühne+Nagel Kft. és a Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt támogatását, akik segítségével Dávid álmát válthattuk valóra!

Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.04.24.

Archívum


Belépés