Ottó Dávid (17, Budapest)


Dávid álma az volt, hogy a Barcelona focicsapatának meccsét saját stadionjában, a Camp Nou-ban élőben láthassa…
Kedden korán reggel indult a repülőgép, így hajnali 4 óra körül taxi vitt minket ki a repülőtérre, ahol kicsit álmosan, de kalandokra várva találkoztunk. Mint már telefonon megtudtam, sem Dávid, sem az édesapja nem repült még soha életében, így önmagában ez is nagy öröm volt számukra.
Napsütéses délelőtt érkeztünk Barcelona repterére, metróval indultunk a hotelhoz, ahonnan csak saroknyira volt a „Camp Nou”.
Megbeszéltük, hogy az első nap kis pihenő után a focimúzeum és a stadionlátogatás következik majd. Belépve megcsodáltuk Messi aranylabdáit, az 5 BL és számtalan egyéb trófeát, relikviát, képet, videót, melyek mind a focitörténelem szerves részét képezik. Külön öröm volt számunkra magyarként Kubala László teljes alakos szobrát megtekinteni a stadion előtti téren, ahol természetesen fotózkodás is volt. A Camp Nou-t Európa legnagyobb focistadionjaként tartják számon. Láttuk az öltözőket, sajtószobát és még a stadion kápolnáját is. A végén kifelé a csapat ajándékboltjában is alaposan körbenéztünk…
Délután városnézés és a tenger megtekintése volt a program. Hasonlóan a repüléshez, sem Dávid, sem édesapja nem látott még soha tengert, így ez is nagy újdonság volt számukra.
A másnapi program délelőtt a Sagrada Família bazilika meglátogatása volt, amihez foghatót egyikőnk sem látott még soha életében. Szavakkal nem lehet leírni, a fotók többet mondanak, de aki teheti életében egyszer feltétlenül nézze meg. Nincs még egy hasonló templom a világon. Még nem hallottam emberről ,akit ne nyűgözött volna le! Külön érdekesség volt az altemplomban a kiállítás, ahol bepillantást nyerhettünk Gaudi életébe, az építkezés folyamatába és egyéb szakmai trükkökbe.
A focimeccs (Barcelona – Osasuna) csak este fél 8-kor kezdődött, így maradt időnk a városnézésre. Este 5 perc alatt már be is jutottunk a stadionba. Nagyon jó helyünk volt, elég közel a pályához, és mint később kiderült, szerencsésen fedett is, mert a meccs 20. percétől elkezdett esni az eső. A meccs kezdete előtt a nézőtér szemben lévő részén egy óriási molinót engedtek le, melyben megköszönték Messinek azt az 500 gólt, melyet a bajnoki mérkőzéseken lőtt. Aztán elkezdődött a várva várt nagy összecsapás.
Az első gólt természetesen Messi lőtte már a 20. perc előtt. Aztán gyorsan záporoztak a gólok, és a végeredmény 7:1 lett. A meccs végig nagyon látványos volt, de kb. az 5. gól után arról beszéltünk, hogy még egy vagy még kettő lesz. Kettő lett. A nagyon gólgazdag focimeccs után megvacsoráztunk, és a tegnapi naphoz képest még élménygazdagabban tértünk nyugovóra.

/ 5



A harmadik nap Barcelona másik nagy Gaudi nevezetességét tekintettük meg, a Güell – Parkot. Az egyetlen probléma az volt, hogy szinte egész nap esett az eső, de ettől függetlenül ez is nagy és egyedi élményt nyújtott. Dávid úgy döntött, hogy az eső ellenére délután egy másik parkot látogassunk meg, ahol egy sövényből készült labirintus található.
Másnap korán reggel kellett indultunk a repülőtérre, mely a jól bejáratott úton semmi problémát nem okozott. A gépünk visszafelé kicsit később indult, de addig is tudtunk nézelődni a repülőtér számtalan botjában. A visszaút is szerencsésen zajlott, egy boldog, vidám, élményekkel teli fiatalember érkezett vissza Budapestre!!


Köszönjük a British International School, a Fundamenta- Személyi Bankár és magántámogatóink támogatását!


Varga Ákos
kívánság koordinátor
Barcelona, 2017. 04.28.

Archívum


Belépés