Andrea (9 éves, Szigetszentmiklós)



Andrea huncutul mosolyogva nézett rám, mikor először találkoztam vele - kiderült, hogy ő már hallott a dzsinn varázserejéről és alig várta, hogy találkozhasson vele. Beszélgetésünk közben az is kiderült, hogy a mindig mosolygós kislányt sok minden érdekli, de amiről már nagyon régóta álmodozik, az egy Samsung okostelefon. Igazi, gyermeki őszinteséggel mesélte el, hogy minden alkalommal anyától kell elkérnie a telefont, ha valakivel beszélni szeretne, vagy a hosszú kezelések alatt valamilyen játékkal szeretné múlatni az időt.

Andi nem is gondolta, hogy nem csak egyetlen dzsinn létezik - mint azt a klasszikus meséből már jól ismerte -, hanem létezik egy gimnázium, ahol sok-sok jószívű, kedves varázsló azon szorgoskodik, hogy az ifjú hölgy álmát megvalósíthassa. Ez a gimnázium a budapesti Eötvös Gimnázium, diákjai örömmel vállalták, hogy "malacperselyüket" kiürítve valóra váltják a kis Andrea titkos álmát…

A gimnázium képviseletében Klug Viktória tanárnő, Pirisi Krisztina és Tóth Bálint diákok lepték meg Andit az ajándékkal a Tűzoltó utcai Klinikán. Nem is tudom, az volt-e a meghatóbb, ahogy a kezelésektől kissé bágyadt pici lány a kis csomag bontogatása közben egyre élénkebbé és vidámabbá vált, vagy az, amilyen szeretettel adták át a diákok az ajándékot kis pártfogoltjuknak.

A gyönyörű, hófehér Samsung telefon beüzemelésében különösen Bálint volt nagy segítségére Andreának és hamar kiderült, hogy a telefon új kis gazdája legalább olyan okos, mint maga a telefon. Andi szinte pillanatok alatt már fotókat is készített az őt körülvevő dzsinnekről, majd vékony ujjacskáját a telefon oldalához illesztve még azt is megmutatta nekünk, hogy a kapott gyönyörűség milyen elegánsan "karcsú".

Az esti vizit miatt lassan búcsúznunk kellett Anditól, aki az izgalomtól és örömtől kipirult arccal, mosolyogva köszönte meg az ajándékot - az pedig valószínűleg már csak nekem tűnt fel, hogy a kis tündérlány külön, "titkos" szemvillanással köszönte meg Bálintnak a profi, műszaki segítséget.

Kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást és reméljük kicsi Andrea, hogy a telefon használata legalább annyi örömet szerez majd számodra, mint amilyen örömmel teljesítette a dzsinn a kívánságodat!




Köszönjük a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjainak segítségét és külön szeretnénk köszönetet mondani Klug Viktória tanárnőnek valamint Pirisi Krisztinának és Tóth Bálintnak, hogy személyesen is részt vettek a kívánság teljesítésénél.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. október 27.

Archívum


Belépés