Sára (15 éves, Orosháza)

Sárát Miskolcon gyógykezelik, nagyon komoly lány. Sokat szoktunk beszélgetni, minden érdekli őt, s így könnyű vele a kommunikáció.
Rengeteget olvas, ezért sohasem unatkozik. Kedvenc írója J. K. Rowling a Harry Potter regényeivel, és - fiatal kora ellenére- nagyon szereti Agatha Christie könyveit.
Egyik beszélgetésünk alkalmával pl. Sára elmesélte, hogy az Agatha Christie könyveiből készült filmek közül már szinte mindegyiket látta, s szinte mindegyik meg is van neki otthon videón.

Aztán amikor egyik alkalommal beszélgettünk a Csodalámpáról, s megkérdeztem, hogy lenne e valami, amit nagyon szeretne, s a szülei nem tudják neki megvenni, azt mondta, hogy bizony lenne, de azt még a Csodalámpa dzsinnje sem tudja neki idevarázsolni, ez pedig egy dedikált könyv...

Egy olyan könyv, melyet az Agatha Christie könyvek egyik főszereplőjét, Hercule Poirot-t megszemélyesítő angol színész, név szerint David Suchet dedikál. Mégpedig pont azt az Agatha Christie könyvet, amit David Suchet is a legjobban szeret. És az sem baj, ha a könyv angolul van írva…

Igaz, hogy a Csodalámpa dzsinnje még sosem szerzett eddig dedikált könyvet Angliából és David Suchet-től, de még hogy nem tud varázsolni!?!
Egy dzsinn, akinek ilyen fantasztikus támogatói vannak?!?

Még három hét sem telt el azóta, hogy értesültünk Sára kívánságáról...

Sára kívánságát a Miskolci Ronald McDonald házban teljesíthettük (ezúton is köszönjük!), Sára és testvére itt laknak a kórházi kezelések között.

Sára a a nappaliban üldögélt, amikor megérkeztünk a Ronald Házba. Hatalmas volt az öröm és a meglepetés, amikor megmutattam Sárának a pici csomagot.
A nagylány hitetlenkedve nézte, mi van a kezemben. S amikor átadtam a kicsinyke ajándékot, nyugodt mozdulatokkal, lassan kezdte bontogatni a csomagot, nehogy elszakadjon a szép rózsaszín csomagoló papír.
Pár perc is beletelt, míg kicsomagolta a könyvet. S akkorra már legördültek Sára arcáról az öröm könnyek. Meglátta a dedikált könyvet, amire nagyon vágyott!

/ 5



Nos, David Suchet úr elküldte Sárának legkedvesebb Agatha Christie könyvét, az "ABC gyilkosságok" címűt. A művész nemcsak az angol nyelvű könyvet dedikálta, hanem még egy Sárának dedikált Poirot fényképet is küldött!

Kedves Sára!

Kívánjuk, hogy szórakozz nagyon jól, amikor olvasod ezt a nagyon értékes könyvet, amit sok szeretettel küldött neked David Suchet.

Sára nevében is köszönjük a Maecenas Könyvkiadó Kft. és Balogh Ákos úr támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2016. március 1.

Archívum


Belépés