Gordon (3 éves, Kecskemét)

Nem mindennapi kívánságteljesítésben lehetett részünk, amikor Gordon álmát nagyon sokan együtt teljesítettük...

Gordon nem is sejtette, miért megy hozzájuk kora reggel Kecskemétre 2 bácsi kamerával, meg egy néni mikrofonnal, de jó mókának ígérkezett.
Az is tetszett neki, hogy autóval Budapestre jöttek és a VII. kerületi rendőrkapitányságon megint csak sok néni és bácsi mutatott neki mindenféle rendőrautót, - motort, majd a bilincs és a gumibot is előkerült, persze csak mutatóban.

Az igazi öröm akkor következett, amikor a rendőrkapitány és a munkatársai egymás után ajándékokat hoztak: a gyerek méretére készített rendőrpólót, hozzá persze sapkát, a helyszínen lévő rendőrök által aláírt mesekönyvet és egy hatalmas LEGO-játékot.
Itt be is fejezhettük volna a napot, hiszen a kisfiú azonnal építeni, játszani szeretett volna.

/ 10



Mi azonban vele együtt folytattuk a programot, villogó rendőrautóba ülve, szirénázó rendőrmotorosok felvezetésével megérkeztünk a Madách térre, ahol már sokan vártak, kerékpárosok, gyalogosok, babakocsit toló nagymamák és Budapest rendőrfőkapitánya, aki tiszteletbeli rendőrré avatta Gordont.

Na, jó, ennyi felnőtt, rengeteg ajándék, hozzá cudar hideg a téren… s akkor Gordon felülhetett a régen áhított akkus rendőr motorra, melyet a Csodalámpától kapott.
Nehéz leírni azt az örömet, azt a vidámságot, melyet az arcán láttunk, hiszen az utolsó pillanatig nem tudta, ezért utazott ennyit, ezért vette körül nagyon sok mosolygós felnőtt, hogy a nap végén a kívánsága teljesülhessen.

Persze ez a nap nem csak Gordonnak volt nagy öröm, hanem nekünk felnőtteknek is, akik éppúgy izgultunk, hogy ezzel a sok ajándékkal, a boldogsággal segítsük a gyógyulását.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki ajándékokkal lepte meg Gordont, s részt vett a nap szervezésében, dr. Kiss Szabolcs r. alezredesnek, a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének, Szilágyi Ferenc r. főhadnagy, alosztályvezetőjének és a VII. kerületi körzeti megbízottaknak.
Köszönjük Bucsek Gábor r. dandártábornoknak, Budapest Rendőrfőkapitányának, valamint a munkatársainak,
a polgármesteri hivatalnak az engedélyekért, Bíró Bálintnak, aki összeszerelte a játékmotort, a Budapest Taxi társaságnak, hiszen vállalták Gordon és édesanyjának hazautaztatását, magántámogatóinknak és mindenképpen az aranyos bringásoknak és gyalogosoknak, akik eljöttek, azoknak, akik akartak, de nem tudtak, s azoknak is, akik gondoltak ránk, hogy ne ázzunk el aznap.
Vagyis mindenkinek, akinek fontos egy beteg gyermek gyógyulása.



Felkai Márta és a Csodacsapat
Budapest, 2015. március 31.

Archívum


Belépés