János (14 éves, Budapest)



János nagyon jó tanuló, bár sokat hiányzik az iskolából, megpróbál mindent bepótolni és így haladni a többiekkel. Éppen azért, hogy a kórházban töltött idő alatt is tudjon tanulni, egy laptopot kért az alapítványtól.

Az álmát úgy tudtuk megvalósítani, hogy a népszerű, jótékonysági Kívánságkonyha program keretében, a Quintiles Magyarország Kft. munkatársai részt vettek a Corinthia Hotel Budapest látványkonyháján szervezett főzőesten. A vendégeket Dőry Gábor a hotel kommunikációs igazgatója fogadta, majd a támogató cég munkatársaival közösen átadtuk Jánosnak a laptopot, melyet a nagyfiú izgatottan azonnal ki is bontott. Hozzáértően forgatta, majd gondosan visszacsomagolta, hogy majd kicsit később, otthon végre használhassa.

Vendéglátóink ezután körbevezették a kis csapatot a szállodában, majd a várva várt menükészítés következett. Mint minden eddig alkalommal, most is nagyon izgalmasan telt a főzőest, a résztvevők érdeklődéssel hallgatták a két séf, az ázsiai Yang és Bolyki Péter magyarázó mondatait, miközben elkészítették együtt a finom ételeket - ázsiai marhahús salátával, roston sült kacsa, édes burgonyával, shimeji gombával és szecsuani bors mártással, desszertként pedig a lúdláb krém-, melyet a főzés befejezéseként együtt fogyasztottak el.

Ezen az estén mindenki gazdagabb lett valamivel, János egy laptoppal, a program résztvevői pedig egy nagyon jó érzéssel, hogy ismét segíthettek egy beteg gyermeknek




Köszönjük a Quintiles Magyarország Kft.vezetése, az adományt összegyűjtő munkatársak és a

Corinthia Hotel Budapest közös támogatását, hiszen összefogásukkal teljesülhetett János kívánsága.










Felkai Márta
Budapest, 2013. október 18.

Archívum


Belépés