Emma (5 éves, Komárom)



Az idei névnapja kicsit másként alakult, mint eddig a „mi” kis Emmánknak, hiszen pár nappal utána adtuk át a Csodalámpától kért ajándékát. Emma ajándékozása olyan volt nekünk, mint az adventi időszak. A mindennapokban ott volt a készülődés, a szervezés örömteli varázsa, az izgatott várakozás…

Majd eljött a nagy nap! Reggel korán megébredtem, hiszen tele voltam izgalommal vajon tetszeni fog-e Emmának az ajándék, s reméltem, hogy minden jól alakul. Kicsit korábban érkeztünk meg a lakásukhoz. Pontosan az emelet számát nem is tudtuk, így nem is bántuk, gondoltuk legalább lesz időnk tájékozódni. Azonban akkora már tudtuk, hogy hova kell mennünk, mert az ablakból apró szempárok figyelték érkezésünket. Mikor a lakásba értünk, két nagyon csinos kis hölgy várt minket az anyukájukkal. Félénken bemutatkoztak nekünk, s a nappaliba kísértek. Úgy véltük, kicsit beszélgetünk, mielőtt átadjuk az ajándékot.

Azonban Emma már akkor az előszobában hagyott ajándékot kerülgette, míg mi bent beszélgettünk. Majd amikor láttuk, hogy tovább már nem kellene halogatni, akkor végre átadtuk neki a babzsákfotelt. Testvére Dóri segített neki kibontani a csomagolást, mert Emmán, ha látszódott is a kíváncsiság és a vágy, akkor is még mindig kicsit félénk volt. Végül, amikor feloldódott és megbarátkozott velünk, akkor önfeledten játszott Dórival: ugrándoztak, belefúrták magukat a babzsákba, majd egymás mellé feküdtek, és úgy hancúroztak a fotelen.

Mi meg csak ott ültünk és magunkba szívtuk az arcukról sugárzó örömet, a mosolyt, a pillantásukat, hogy „szűk” napokon majd elővehessük. Egy megpróbáltatással teli időszak után hatalmas erőt adott nekünk ezeknek a kislányoknak a mosolya, öröme és az egymás iránt érzett szeretete. ÉS IGEN!!! Ez az, amiért érdemes ezt csinálni!

S azt hiszem, ez olyan, mint a „kábítószer”. Aki egyszer megérzi az ajándékozás adta öröm ízét, az utána nem fog tudni leszokni róla!!!
További jó egészséget, és jó pihenést kívánunk a babzsákfotelben a „mi” kis Emmánknak és az egész családjának!




Külön köszönet KATÓ IMRÉNEK a fotel hazaszállításában való segítségéért!




/ 3






Geleta Péter és Takács Anikó
kívánságkoordinátor
Komárom,2012. április 21.

Archívum


Belépés