Csenge (4 éves, Úri)

Csenge egy törékeny, mindig mosolygó, igazi huncut kislány.

Mikor a Tűzoltó utcai Klinikán meséltem neki a Csodalámpáról, tágranyílt szemekkel nézett rám, de tekintete arról árulkodott, hogy a mesehallgatás helyett inkább kis barátnőjével Miriammal játszana. Amikor azonban meghallotta, hogy a Csodalámpa dzsinnjét erősen megdörzsölve teljesülhet egy olyan kívánsága, amiről már régen titokban álmodik, piciny kobakját a játszóház ajtaja előtti "parkoló" felé fordította és áhítattal nézett a katonás sorrendben szunyókáló gyermekautók felé.
Ettől kezdve számomra nem volt kérdéses, hogy Csenge titkos álma valamelyik kis autó. Na de melyik ?

Kérdésemre Csenge, anyukája segítségével hamarosan megadta a választ: elmesélte, hogy a BoboCar a kedvence, mert az egy olyan autó, amelyiknek nincs pedálja sőt motorja sincs, mégis fantasztikus sebességgel lehet vele "száguldani". Nagyon kíváncsi lettem, de nem akartam felébreszteni egyetlen, a parkolóban szunnyadó csodát sem, inkább elrohantam a játékboltba és megvettem Csenge álmát (igen, a játékboltban álmokat is lehet vásárolni!), természetesen kedvenc színét, a rózsaszínt választottam.

Csenge, hosszú kezelések után, ma már szerencsére csak kontrollra jár be a Tűzoltó utcai Klinikára, így édesanyjával szövetkezve beszéltem meg, mikor adhatom át neki az álmot.
A Klinikára megérkezve, a pici lány sajnos nem kerülhette el a reggeli szurit, de utána meglepetésként várt rá az osztályon kialakított kis játszóban a BoboCar.

Mikor Csenge megérkezett, még nagyon pityergős hangulatban volt a kapott csúnya szuritól, cumiját álcaként takaró kis pelusát pityergő szája elé tartotta.
Aztán előgurult rejtekhelyéről a csodajárgány és Csenge a pelust és cumit lazán eldobva, széles mosollyal pattant fel az autóra.
Ettől kezdve mindenki reszkethetett, mert megkezdődött a száguldás - orvosok és nővérek alig tudtak kitérni a feléjük tartó "veszedelem" elől.

Meg vagyok győződve róla, hogy a BoboCar a legjobb kezekbe került, a törékeny csöppség profi módon kormányozza a járművet, amely a játékos száguldáson túl nagyban hozzájárul Csenge egyensúlyérzékének, mozgáskoordinációjának javulásához, fejlesztéséhez is.

Kívánjuk Neked kicsi Csenge, hogy sok örömöd teljen a csoda autódban és ha egyszer véletlenül a Csodalámpa irodája felé veszed az irányt, szólj nekünk előre, mert a környéken nehéz parkolót találni!

Szeretnénk köszönetet mondani Kreskai György úrnak, mert segítségével szerezhettünk örömet, varázsolhattunk ismét mosolyt egy tüneményes kislány arcára.

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2009.november 24.

Archívum


Belépés