Bernadett (13 éves, Ózd)

A 13 éves Betti nagy álma volt, hogy legyen egy saját magyar tarka fejős tehénkéje. A történet pár évre visszamenőleg kezdődött, mikor is Bettiék gazdaságát valaki felgyújtotta, és az állatok, lovak, szarvasmarhák mind bent égtek az istállóban, s ezt a kislány végignézte. Azóta Betti állatorvos szeretne lenni, hogy minden beteg állaton segíteni tudjon.
Házuk táján most is rengeteg állat van: Kutyák, macskák, nyuszik, lovak, bent a házban papagáj, teknősbéka. Betti imádja mindegyiket.

A nem mindennapi kérést sok-sok munka, s telefonálgatás követte, és csakhamar egy cég felajánlott Bettinek egy magyar tarka fejőstehenet. Már csak a szállítás időpontját kellett egyeztetni a céggel és a családdal.
A szülőket megkértem, tartsák titokban, ne mondják el Bettinek, hogy ma megkapja a régen áhított tehénkéjét.
Viszontagságos út után csodalámpás önkéntes csapatunk megérkezett Bettiék házához.
A kislány örömmel fogadott, s mi elmondtuk neki, hogy éppen erre jártunk, s gondoltuk meglátogatjuk.
Beszélgettünk, Bettike megmutatta a szobáját, az állatait, s ekkora megérkezett egy nagy teherautó, amiben ott állt egy magyar tarka tehén. A kislánynak örömében még a szava is elállt!
Nem volt könnyű dolog kitessékelni a tehénkét a teherautóból. Szegény állat láthatóan nagyon meg volt rémülve. Jó hogy fel volt készülve Betti apukája az eseményekre, és sok erős szomszéd is besegített a manőverezésbe, míg a tehenet be tudták kötni az istállóba. Ez így leírva talán nem annyira izgalmas, de mi, akik ott voltunk és átéltük az eseményeket, mondhatom, nagy élmény volt mindannyiunk számára!


Drága Bettike!
Mindnyájan azt kívánjuk, hogy a testvéreiddel együtt igyatok sok friss, finom házitejet, s reméljük a gyógyulásodat is elősegíti majd az, hogy bio tejtermékeket fogsz fogyasztani és a tejet a te saját tehénkéd adja majd.


Betti nevében is köszönjük a HUNLAND TRADE KFT-nek a kívánság teljesítését!!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
SugarasTünde
kívánságkoordinátor
2009. június 24.

/ 4



Archívum


Belépés