Balázs (10 éves, Dunavarsány)

Balázs amióta az eszét tudja, rendőr szeretne lenni és vigyázni az emberek biztonságára. Betegsége miatt azonban egyelőre még közösségbe sem nagyon mehet, magántanuló, saját diplomás testvére a tanítója. Éppen ezért igazán nagy öröm volt számára, hogy elmentünk érte Dunavarsányba és átvittük Ráckevére a kapitányságra. Azt kérte ugyanis a Csodalámpától, szeretne egy igazi szirénázó rendőrautóban utazni.

Amikor megérkeztünk az őrsre, rendőrök, nyomozók vettek minket körül, de nem ijedtünk meg, hiszen most Balázs volt a főszereplő. Megmutatták neki, hogyan vesznek ujjlenyomatot, hogyan lehet a láthatatlan kéznyomot láthatóvá tenni. Az elméletet konkrét gyakorlat követte, Balázs kezére bilincs került – persze csak bemutató jelleggel -, majd megnézhettük, hova kerül az, aki valamilyen bűntényt követett el, igazán nem volt túl biztató hely.

Amikor a rendőri munkának már minden részletét megnézhettük, következett a csúcspont.

Beülhettünk egy vadonatúj rendőrautóba – Balázs betegsége miatt nagyon ügyeltek a rendőrök arra, nehogy valamilyen fertőzést elkapjon - ezt a figyelmességet külön köszönjük a csapatnak.

S következett a kívánság valóra váltása: szirénázva végighajtottunk Ráckeve utcáin, a határig és vissza. Balázs szinte el sem akarta hinni, hogy ez vele történik. Boldog volt, mosolygott, de a végére igencsak elfáradt.
.

Kívánjuk neked Balázs, hogy tanulj sokat és erősödj, győzd le a betegséget és légy nagyon jó védője a rendnek! .


Szeretnénk köszönetet mondani a Ráckevei és a Pest megyei Rendőrkapitányág parancsnokának és munkatársainak szívességükért és az igazán körültekintő segítségért.

Felkai Márta
kívánságkoordinátor
Ráckeve, 2009. május 8.

/ 3



Archívum


Belépés