Szabina (18 éves, Makó)

Szabina ma sem ébredt túl jó kedvvel.

Már megint, helyesebben még mindig kórházban van, immár hatodik hónapja, ahol kevés újdonság vár rá, szórakozni nemigen lehet, ha ágyhoz kötött, még átmenetileg is az ember. Egy idő után az embernek már filmet sincs kedve nézni, vagy zenét hallgatni...
Ráadásul az otthoni barátokkal, családdal pedig nehézkes és meglehetősen költséges a telefonos kapcsolattartás.

Milyen jó lenne egy laptop, internet, hogy beszélgetni, írni lehessen nekik. Arról nem is beszélve, hogy egy számítógéppel annyi mindent lehet csinálni, könnyebben, jobban telik az idő is.
Nemrég ugyan járt itt néhány ismerős egy alapítványtól, kérdezték, mire is vágyna Szabina, de hát ez olyan nagy kérés és biztos hosszú ideig tart, mire ez az álom megvalósulhat.

Egyszer csak nyílik az ajtó és két idegen "téved" a szobába. Egyiküket sem ismerte, csak az lett a gyanús, hogy mindketten mosolyogtak.

/ 4



Egy barátomat hoztam látogatóba, aki egy jókora dobozt cipelt. Azután még az is kiderült, hogy a barát "orvos". Ajaj...

Ki gondolta volna, hogy az orvosok nem csak gyógyítanak, hanem ettől függetlenül, másként is szívesen szereznek örömet. Tesics György doktor kezében, a dobozban ugyanis a laptop lapult.

Szabina percekig szóhoz sem jutott, de azért a kicsomagolásban segített és felcsillanó szemmel látta, hogy már a bejelentkező képernyő is az ő nevét írja ki.

Nem tudni, melyikünk volt meghatottabb, mi vagy ez a nagylány. Öröm volt látni, ahogy egész ottlétünk alatt simogatta a laptopot. Nem volt nehéz elképzelni, hogy egész nap használni fogja, leveleket ír, talán nekünk is.

Számomra külön ajándék volt, ahogy kedves barátom és Szabina hosszan beszélgettek. Nem csak örömet szereztek egymásnak, hanem erőt is adtak.
Mi neki, hogy ne adja fel, mert még a legnehezebb pillanatok is elmúlnak és ürömre öröm jön, ő nekünk, mert jó volt látni azt az örömet, bizakodást, ami eltöltötte, ahogy a kezébe vette a laptopot.
Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni...

Hosszú hónapokig várni a gyógyulásra nagyon nehéz, néha át-átfut mindenkin, hogy itt már csak a csoda segíthet.

Reméljük, hogy ma reggeltől Szabina és édesanyja már újra hiszik, talán tudják, hogy csodák pedig vannak, csak ki kell várni őket!

Kívánunk mielőbbi gyógyulást és hosszú barátságot Tesics doktornak és Szabinának.

Patzauer Éva
Budapest, 2008.április 22.

Köszönjük a kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget az AAA Klinikák Dent Kft-nek.


-----Original Message-----
From: Márti Török mailto: *****@gmail.com
Sent: Tuesday, April 22, 2008 3:02 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: köszönöm

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Beteg Barátosném a mai napon megkapta Önöktől a laptopot amire nagyon vágyott és álmában sem gondolt rá, hogy valóra is válik kívánsága! Szabina gondolom nagyon-nagyon örült neki, most megyek majd be hozzá!

Csak szeretném megköszönni, hogy ennyire fantasztikusak :) Csak sok-sok kitartást és támogatókat tudok Önöknek kívánni! üdvözlettel Török Márta

Archívum


Belépés