Csaba (11 éves, Budapest)

From: ****** Csaba <*****@wla.hu>
Sent: Tuesday, May 22, 2007 8:08 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: 2007. Londoni élmények

Kedves Csodalámpa!

Évi, Gábor

Először is nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, és megvalósítást, hogy kisbeteg gyermekünk kívánsága, óhaja teljesült.

Csabika kívánsága az volt, hogy londoni nevezettségeket láthassa, Big-Ben-t, London Óriás kereket, Temzét, Természeti Múzeumot, és azon belül a dinókat, ráadásképpen a Malév repülőn a kapitányi vezető fülkét is szerette volna megnézni.

Mondhatjuk hogy a kívánsága teljesült, és egy örök emlék maradt számára, amit mindenkor, és mindenkinek elmesél!!

Az édesanyának, és testvérének a megérkezésünkkor (éjjel 11.00-kor) több órán át csak mesélte az élményeit, és csak azért hagyta abba mert már nagyon késő volt!

Londoni programunk a következőképpen alakult:

Megérkeztünk a londoni repülőtérre és elvittek minket a szállásunkra, ahol a gyermekek kipihenték a repülés izgalmait (Csabika a Malév repülőgép pilótafülkéjébe is bemehetett és bemutatták neki a működést, repülés közben) Nagyon tetszett neki,szinte szóhoz sem tudott jutni,és percekig csak állt...és teljesen meg illetődött az élménytől.

A rövid hétfői pihenő után a csapat (három beteg kisgyermek és kísérők) elindult a londoni Croydon városrész megtekintésére. A városrész csupa érdekesség volt a londoni piros busz-tol kezdve az emberekig, és ugye a beszédük miatt is nagyon érdekes volt... megnéztük az áruházakat,és természetesen vásároltunk esernyőket mivel állandóan esett az eső.

Első közös vacsoránk után a szállásunkra igazi angol taxival mentünk,és az este beszélgetéssel végződött.

A kővetkező napon követtük a British-Tours-sal londoni nevezetteségeket tekintettünk meg, természetesen idegenvezetővel és egy nagyon kedves buszvezetővel akik egyfolytában mutatták a nevezetességeket, alig tudtuk követni a bemutatott épületeket, hol jobbra, hol balra kellett tekintenünk, szinte már ebben bele lehetett fáradni. Mivel london belvárosa igen zsúfolt, gyalog mentünk a British Múzeumba, ami csodálatos és hatalmas, és ugye az egyik kivánság ez volt (Dávidé).

A múzeumlátogatás után a kedves idegenvezető hölgy (Susan) elkalauzolt bennünket egy angol Pizzas-ba ahol az éhes kis csapat jóllakott pizzákkal. Visszatértünk a szállásunkra a Bedford Hotelba, ahol az egész napos élményeinket pihentük ki.

Azért később megint útra keltünk egy kis városi csavargásra, egy nagyon kedves étteremben az angol specilalitást, a fish and chips-t is megkostolta a "csapat". Sajnos eltelt megint egy nap, és este nem kellett senkit sem ringatni...

A következő nap még több látnivalót igért,a Magyar Kulturális Intézet és a Magyar Nagykövetség segítségével megtekintettük Natural History and Science Múzeumot a london Eye-t, majd hajókáztunk a Temze folyón, ahol kalauzolt minket Anikó és Ildikó akik londoni emlékkel, egy-egy beöltözött oroszlánnala gyerekeknek kedveskedtek.

Az utolsó napra hagytuk a Madame Tussauds panoptikumát, ami Ivett kivánsága volt. Sajnos a lift nem volt használható és ezért nem tudtunk bemenni a múzeumba. Cserében a kislányt és a többi gyerekünket elvarázsoltuk a londoni legnagyobb játék áruházba, a Hamleys-be. A gyerekekek és mi csak ámultunk és bámultunk a csodálatos áruház választékán és nagyságán.

Az időnk sajnos gyorsan letelt, pedig a gyermekek hangoztattak, hogy úgy maradnának még!

Azután ki a repülőtérre és fel a Malév gépre, ahol ismét nagyon kedvesek voltak velünk és beendgedtek minket vissza felé is a pilota fülkébe, ami Csabika számára óriási élmény volt.

Szeretném megköszönni minden kedves embernek akik a csodáért nagyon sokat tettek de legfőképpen Nektek Évi és Gábor!!!

Hirdetni fogom, hogy ebben a világban vannak még olyan emberek akik megvalósítják a gyermekek álmait!

Köszönettel,Tisztelettel: ***** Csaba és családja

Köszönjük a a DDB Budapest-nek, a MALÉVnek, a Magyar Kulturális Intézet és a Londoni Magyar Nagykövetség munkatársainak, a Budapest Taxinak és a British Toursnak, a Londoni Magyarok vezetésének, hogy lehetővé tették Csaba kívánságának teljesítését.

Külön köszönet illeti a MALÉV pilótáit, akik megismertették Csabát a pilótafülkével, megvalósítva ezzel régi vágyát és a Gyöngyös Mézes cég vezetőinek az apró emléktárgyért.

Patzauer Éva
2007.05.14


Archívum


Belépés