Dávid (14 éves, Egyházasrádóc)

Dávid már két éve végez otthon időjárási megfigyeléseket, hiszen meteorológusnak készül. Minden reggel és este megméri a napi hőmérsékletet, szélirányt, illetve a csapadék mennyiségét. Nagyon szeretett volna egy kanalas szélmérőt, amely segítségével a szélsebességét is tudja mérni.

Miután megszereztük a szélmérőt, úgy gondoltuk, hogy milyen nagyszerű dolog lenne, ha Dávid egy meteorológussal találkozhatna, és ő adná át neki az eszközt.

Dávid elmesélte, hogy 2 évvel ezelőtt írt Vissy Károlynak és kért tőle útmutatást, hogy mit kell tennie, ha ő is meteorológus szeretne lenni. Ezért úgy gondoltuk, hogy a neves szaktekintélyt kellene megkeresni, aki örömmel fogadta a kérést.

2006. december 7-ére szerveztük a találkozót a budapesti Országos Meteorológiai Szolgálatban. Dávid egész úton izgult, nagyon várta a találkozást a híres időjóssal, akitől átvehette a kanalas szélmérőt. Az egyik televízió esti hírműsorban látható időjárás-jelentést az OMSZ-ban veszik fel. Megnéztük, hogyan készül a felvétel és Vissy Károly után Dávid is lehetőséget kapott, hogy elmondja a következő napok időjárását. Nagyon profin, hozzáértően tette, látszott rajta, hogy mindennap ezzel foglalkozik. A szereplésről felvétel készült, amit videó-kazettán is megkapott.

Dávid elhozta az otthoni megfigyeléseit, amelyeket megmutatott Vissy Károlynak is, aki dicsérte Dávid komoly szakértelemmel készített feljegyzéseit.

Köszönjük Vissy Károlynak és az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak Dávidnak a találkozásra, amely valószínűleg egy életre szóló örömet okozott.


Felkai Márta és Huszár Béláné
koordinátorok
2006.12.11.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

Archívum


Belépés