Vivien (9 éves, Tiszapüspöki) és Marci (6 éves, Szolnok)

A kívánság utóélete
Képeslap Vivientől Oxfordból

Képriport

/ 25




Vivien és Marci igazi Harry Potter rajongó. Álmuk az volt, hogy eljussanak Roxfortba, a varázslóiskolába.

Szombat este a Ferihegyi reptéren találkoztunk, hogy kezdetét vegye a nagy kaland.
A British Airways jóvoltából a kényelmes VIP szalonban vártuk, hogy végre elrepülhessünk Harryhez. A repülőgépen külön köszöntötték Vivient és Marcit, kalandos utazást kívánva nekik, s a gyerekek bepillanthattak a pilótafülkébe is. A reptéren Krisztina várt minket, aki erre a néhány napra vendégül látott minket, és aki Vivient és Marcit varázslóvá változtatta, köpenyestül, szemüvegestül, varázslópálcástul.

Vasárnap Suzi elrepített minket a varázslatos (R)Oxfortba. Megnéztük a lépcsősort, ahol Harry először lépett az iskola területére és ahol McGalagony professzor várta őt. Jártunk az ebédlőben, ahol a Süveg a Griffendél házba osztotta be Harryt. Eljutottunk a trófeaterembe, ahol Hermione a papájáról beszélt Harryvel, és az öreg fához, ahol Malfoy görénnyé változott.

Hétfőn Laci kísért minket Londonban. A hatemeletes játékáruházban megkérték Vivien kezét, de ő kosarat adott. Megnéztük a várost a hatalmas óriáskerékről, majd megpróbáltunk felszállni a Roxfort expresszre a 9 3/4. vágányon, de mi is visszapattantunk a falról, akárcsak Harry. Hagrid sem várt miket a hídon az óránál, és sajnos nekünk nem volt egy elvarázsolt autónk, amivel útnak indulhattunk volna a torony körül, így a reptér felé vettük az irányt.

Köszönet a British Airwaysnek, a British Toursnak, Williams Krisztinának és Szabó Lászlónak a kívánság teljesítésében nyújtott segítségükért.

Titkos Rita
kívánságkoordinátor
2006.09.30. - 10.02.



A kívánság utóélete


Az alábbi levelet kaptuk Vivien anyukájától:

Date: Tue, 10 Oct 2006 15:50:04 +0200 (CEST)

From: futrinka

To: patzauer@hu.inter.net

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a magam és kislányom nevében azokért a csodálatos élményekért melyeket tőletek kaptunk.
Szeptember 30-án egy olyan varázslatos utazásra indulhattunk melyről eddig álmodni sem mertünk. Elrepültünk, hogy megismerkedhessünk Harry Potter varázslatos világával.
A varázslat már itt Magyarországon a Ferihegyi reptéren elkezdődött. A repülő késett, ezért várni kellett, de mi egy olyan kitüntetett VIP helyen várakozhattunk ahol csupán kevés ember fordulhat meg. A légitársaság a kiszolgálás mellett egy-egy ajándékkal is meglepte a gyerekeket! Láthattuk a le és felszálló gépeket -csodás volt! Az idő így gyorsan elrepült és izgatottan szálltunk fel a repülőre, hiszen már nagyon vártuk a valódi repülést - mivel ebben még nem volt részünk.
Vivike az ablakból figyelhette a tájat-gyönyörű volt!A fáradságot szinte nem is éreztük hiszen annyira izgatottak voltunk. A repülés csodás volt, a légiutaskisérő hölgyek mindenben a kedvünkben jártak. Az út végezetével még a pilótafülkét is megnézhettük - azt hiszem ez egyedülálló élmény volt!Ezer köszönet érte!

A Londoni reptérre érve, a kései idő ellenére három csodálatos ember várt bennünket: Krisztina, a vendéglátónk és két kedves barátja. Ők elkisértek bennünket a szállásra egy gyönyörű angol kastélyba melyet eddig szinte csak a filmekben láttunk.
Krisztina és kedves férje mindenben a segítségünkre volt: gyönyörű szobákkal, finom ételekkel kedveskedtek nekünk. Nagyon köszönjük Krisztina csodás volt nálatok!
Az október első napja gyönyörűen indult, a gyerekek ismét ajándékot kaptak: egy valódi Harry Potter ruhát, sálat, szemüveget és két dedikált fotót a szereplőktől. A reggeli után elindultunk Oxfordba hogy megcsodálhassuk Roxfortot -az élmény egyedülálló volt. Olyan gyönyörű helyen-helyeken jártunk melyet nem tudok leírni! A gyönyörűséget nem lehet szavakba foglalni. Az ötszáz éves épületek teljesen elvarázsolták a gyerekeket. - Egy csodálatos kísérőnk volt Susi aki egy igazi angol hölgy - köszönet neki!

Másnap Londonban jártunk: ellátogattunk egy hatemeletes játékbirodalomba, felültünk a Temze partján levő óriáskerékre -varázslatos volt. A három napot a Csodalámpa kedves munkatársával, Ritával töltöttönk, aki nagyszerű ember! Köszönjük Rita a türelmedet, a kedvességedet, a sok segíséget.
A csodalámpa összes dolgozójának nagyon jó egézséget, további sikeres munkát kívánok.
Kívánom hogy minden kicsi beteg gyermek arcára mosoly kerüljön és egy pillanatra el tudják felejteni a szörnyű betegséget!
Nekünk sikerült a ti segítségetekkel!

Tisztelettel és Szeretettel:
Tünde (Vivien édesanyja) és Vivien


 


Képeslap Vivientől Oxfordból



Archívum


Belépés