Antónia (3 éves, Biatorbágy)

Bár a 3 éves Antónia nem csak kedves és víg kedélyű, hanem okos is, mégsem az ő, hanem szülei ötlete volt az a kívánság, hogy Gyermeknapon egy állatkerti sétát tehessen a család a Csodalámpa jóvoltából.
A Biatorbágyon élő és sokféle állatot tartó szülők úgy gondolták, hogy miután Antónia imád a jószágokkal foglalkozni, az lenne a számára legnagyobb ajándék, ha az Állatkert lakóit is közelebbről láthatná. Bár meglehetősen szeszélyes és esős volt aznap az idő, az állatkerti sétát ez nem zavarta meg, és Antónia olyannyira örült az ajándékba kapott, állatkertet bemutató könyvecskének, hogy hol a könyvet lapozgatva mutatta meg, kit szeretne látni, hol pedig a számára újonnan látott állatokat igyekezett rögtön beazonosítani az ismertetőből. Az, hogy valóban mennyire szereti és pajtásainak tekinti az állatokat abból is kiderült, amikor egy zebrát simogathatott meg, abból is, amikor az Állatkert háziállatokat bemutató részlegén a kecskegidák közé közé mehetett, s abból is, amikor nagyokat nevetett az üreget vájó prérikutyák szorgoskodásán.

Édesanyja elmondása szerint Antónia azóta is nap mint nap nézegeti az Állatkertben kapott könyvet, és emlegeti az ott látottakat.

Veress Kata
koordinátor
2006.05.28.

Archívum


Belépés